Is dit het winnende ontwerp? Of wordt het één van de twee andere finalisten? Eigen foto
Is dit het winnende ontwerp? Of wordt het één van de twee andere finalisten? Eigen foto

Wordt het 'Prullie', The Green Man of... Lia Groen?

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Na een spannende finale van de zwerfafvalmascotte ontwerpwedstrijd onder drieduizend basisschoolleerlingen in Nieuwegein, wordt op woensdag 16 september - vanwege corona ‘in besloten kring’ - de winnaar (ontwerper) bekendgemaakt. Bovendien wordt de mascotte live aan de winnaar en de pers onthuld.

De ontwerper en bedenker van de winnende mascotte komt voor het eerst oog in oog te staan met zijn/haar ontworpen creatie, dat de belichaming wordt van de gemeentelijke zwerfafvalcampagne. De mascotte is tijdens de Nationale Sportweek in Nieuwegein voor het eerst actief. De introductie van de gemeentelijke zwerfafvalmascotte vindt plaats op het gemeentelijke Recycling Station, waar de inzamelingsfaciliteiten en medewerkers het decor voor de onthulling vormen. Marieke Schouten, wethouder Duurzaamheid, maakt de winnaar bekend.

Drie finalisten

De basisscholen de Vroonestein, Lucas Galecop en de Toonladder Galecop brachten allen een finalist voort. Het gaat om de 10-jarige Stacy (groep 7, KBS De Vroonestein), het 10-jarige duo Liza en Jesse (groep 7, basisschool Lucas Galecop) en de 8-jarige Noëlle (groep 4, De Toonladder Galecop). Alle kinderen komen uit Nieuwegein. Begin dit jaar werden drieduizend kinderen van 5 tot 12 jaar van basisscholen in Nieuwegein uitgedaagd een mascotte tegen zwerfafval te ontwerpen. De wedstrijd is georganiseerd door Stichting de Schone Stad, in opdracht van de gemeente. De winnaar is gekozen uit de ontwerpen Prullie de Prullenbak, The Green Man en Lia Groen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden