<p>Drie ontwerpen zijn in de race voor de beste, zo ook d&eacute;ze mascotte. Hoe dan ook, de mascotte maakt tijdens de Sportweek zijn of haar debuut.</p>

Drie ontwerpen zijn in de race voor de beste, zo ook déze mascotte. Hoe dan ook, de mascotte maakt tijdens de Sportweek zijn of haar debuut.

Zwerfafvalmascotte in actie tijdens Nationale Sportweek

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Hoe fijn is het om in een schone omgeving te sporten? Stichting De Schone Stad organiseert tijdens de Nationale Sportweek vanaf 18 september diverse activiteiten voor een schone sportomgeving. De activiteiten zijn erop gericht om bewoners en bezoekers van Nieuwegeinse sportverenigingen te laten ervaren hoe schoon hun eigen sportomgeving is. De activiteiten van Stichting De Schone Stad start tijdens de Sportbeurs, op zaterdag 19 september. Ook de kersverse zwerfafvalmascotte heeft tijdens de Nationale Sportweek zijn debuut.

De mascotte is aanwezig bij het Mini Foodtruck Beweegfestival. De nieuwste aanwinst van een schoon Nieuwegein juicht op zondag 20 september deelnemers toe van het Mini Foodtruck Beweegfestival. Het Beweegfestival laat de bezoekers zien dat er meer is dan standaard sportkantinehapjes. Stichting De Schone Stad sluit hierbij aan om de bezoekers van dit festival te inspireren en te verrassen over afval. Middels een straattheater-opruimteam worden de bezoekers op originele wijze geïnformeerd over waar ze op het terrein hun afval kunnen deponeren. De mascotte wijst de deelnemers hierbij de weg.

Zwerfafvalbudget

Nieuwegein doet veel op het gebied van zwerfafval. Stichting de Schone Stad organiseert van het jaarlijkse zwerfafvalbudget van de gemeente educatieve projecten en bewustwordingsactiviteiten. Diverse doelgroepen maken in Nieuwegein gebruik van sportvelden, sportgelegenheden, maar ook van wandelpaden, fiets- en vaarroutes. “Tijdens de Nationale Sportweek willen we mensen motiveren om te sporten en te laten ervaren dat sporten ontzettend leuk en gezond is voor lichaam en geest. Dat we het liefst sporten in een schoneomgeving is vanzelfsprekend. Daarom werken wij met elkaar aan een omgeving waarin sporten schoon is door gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken,” aldus Sjaak Veeken van Stichting De Schone Stad.

Actieve kalender

De evenementen trappen af met een Sportbeurs op 19 september. Om de bezoekers kennis te laten maken met het sportaanbod, komen verschillende sportverenigingen op drie locaties bijeen om hun sport te presenteren aan bezoekers. Via een ‘Afvalspel’ en ‘Zwerfafval Bingo’ kunnen ze kennis testen over afval. De Nationale Sportweek sluit af met een Duurzaamheidsdag, op donderdag 24 september. Op deze dag worden kinderen bewust gemaakt van afval en het recyclen hiervan gecombineerd met bewegen in een schone natuur. Kinderen leren meer over het effect van afval in de natuur en mogen zelfs met het (van thuis meegebrachte) afval knutselen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden