De ingebruikname van de nieuw tramlijn wordt, door een blunder van de provincie, opnieuw uitgesteld.
De ingebruikname van de nieuw tramlijn wordt, door een blunder van de provincie, opnieuw uitgesteld.

PvdA Nieuwegein onthutst over blunder provincie

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - De PvdA-fractie van Nieuwegein heeft met ongeloof kennis genomen van het bericht dat de ingebruikname van de nieuwe tramlijn Utrecht-Nieuwegein/IJsselstein opnieuw wordt uitgesteld door een blunder bij de provincie. De PvdA zal hier vanavond in de raadsvergadering vragen over stellen aan het college.

Het blijkt dat de provincie Utrecht een verkeerde vergunning heeft aangevraagd om de tram in gebruik te nemen, zodra de renovatie van deze zomer is afgerond. Het lijkt erop dat de vergunningaanvraag zwaar is onderschat en dat de gevolgen desastreus zijn. Zeker voor de reizigers uit Nieuwegein, maar ook uit IJsselstein.

Vragen

De PvdA wil vanavond de volgende vragen aan het college stellen: 

Hoe gaat u kenbaar maken dat dit onacceptabel is? Hoe gaat u er voor zorgen dat het uitstel zo kort mogelijk is, waardoor reizigers niet nog langer gedupeerd worden? Gaat u zorgen voor goed (vervangend) openbaar vervoer gedurende de hele periode dat het tramtraject nog niet in gebruik kan worden genomen? Wie draait er op voor de meerkosten van dit wanbeheer? Kunt u ons informeren over hoe lang het gaat duren alvorens de tramlijn in gebruik kan worden genomen? Indien dit onverhoopt lang gaat duren, is het dan mogelijk de vervanging van de tramlijn bij halte Stadscentrum nu versneld uit te voeren? Anders hebben we over een jaar tijdens de zomer opnieuw een tramloze periode.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden