<p>Door het succes van de inzamelingsactie kunnen nu veel gezinnen van een slaapzak worden voorzien. Foto: Sacha Janatti</p>

Door het succes van de inzamelingsactie kunnen nu veel gezinnen van een slaapzak worden voorzien. Foto: Sacha Janatti

(Foto: )

Oosterlicht haalt 2200 euro op met slaapzakkenactie voor kamp Moria

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Vorige week ontstond er een brand in een groot vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Twee leraren van het Oosterlicht Nieuwegein, Mariska Hogendoorn en Sacha Janatti, begonnen direct een actie om geld in te zamelen voor slaapzakken voor de vluchtelingen. Ze begonnen met de hoop om één gezin te kunnen voorzien van slaapzakken. Echter; door het succes van de inzamelingsactie kunnen nu veel gezinnen van een slaapzak worden voorzien.

“Wij zijn ontroerd door de hoeveelheid donaties en liefde van iedereen uit school, van ouder en leerling tot aan collega’s, familie en vrienden”, aldus de initiatiefnemers. “We hebben in totaal 2200 euro opgehaald in slechts twee dagen tijd. Daarvan zijn nieuwe slaapzakken gekocht, die samen met de ingezamelde slaapzakken naar Griekenland zijn gegaan.”

Because We Carry

Deze actie hield de school voor Because We Carry.  Dit is een organisatie die zich inzet om het verblijf van mensen op de vlucht iets draaglijker te makenVooral moeders, aanstaande moeders, baby’s en kinderen helpen ze door middel van het verspreiden van voedsel, babyspullen, kinderwagens, medicatie, schoolspullen en nog veel meer.  

Hoop

“Het organiseren van zo’n concrete actie zorgt ervoor dat we weer hoop krijgen in onze medemens, het gevoel dat we voor elkaar klaarstaan. En dat is een goed gevoel.””

 

 gemaakt door Sacha Janatti en de foto mag met haar toestemming in de Molenkruier worden gepubliceerd bij het artikel. 

 

 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden