<p>Betalen met creditcard bij het museum. Foto: Marsja Haanstra</p>

Betalen met creditcard bij het museum. Foto: Marsja Haanstra

‘Het is een heel chique museum’

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - De kleuters van Montessorischool De Vleugel maakten afgelopen week reproducties van beroemde schilderijen van Piet Mondriaan. Ze maakten zijn werk na op de kralenplank, schilderden vlakken in primaire kleuren en tekenden er op los. Deze werkjes zijn verzameld in een heus Mondriaan-museum en de 5-jarige Vera is de gids. In een overjas in Mondriaan-stijl leidt ze bezoekers rond langs de kunstwerken. “Het is een heel chique museum”, vindt ze. 

Herkenbaar is Victory Boogie Woogie, het kunstwerk dat Mondriaan niet meer heeft kunnen afmaken voor hij overleed. Vera vindt vooral de kleuren erg mooi. Ze vertelt dat Mondriaan werkte met de kleuren rood, geel, blauw en zwart. We zien niet alleen veel schilderijen, maar ook een vaas in Mondriaanstijl. Zelfs de overjas van Vera is door de kleuters ingekleurd. Het museum ademt in alles Mondriaan.

Kunstboek voor de bieb

Een week lang is het museum na schooltijd open voor ouders en grootouders, netjes op anderhalve meter afstand. Wie het museum bezoekt komt eerst langs de kassa. Daar wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Of er ook met creditcard betaald kan worden, vraagt een vader. Ja hoor, geen probleem, ook die wordt gescand met de speelgoedscanner. Met de opbrengst van het museumbezoek wil de klas graag een kunstboek voor de bibliotheek kopen.

Schoolbreed project

Het Mondriaan-museum is onderdeel van een schoolbreed project. In elke groep van De Vleugel staat een kunstenaar centraal. Zo zijn er werken gemaakt in de stijl van Keith Haring, Míro en Pablo Picasso. Benieuwd naar deze kunstwerken? Op de website van De Vleugel -www.devleugel.net - staat een galerij met door de leerlingen gemaakte kunstwerken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden