<p>De start werd heel bescheiden gevierd. Foto: DPG Media</p>

De start werd heel bescheiden gevierd. Foto: DPG Media

Indebuurt Nieuwegein: positief nieuws uit de stad

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Nieuwegein is een nieuwssite rijker. Op maandag 5 oktober wordt indebuurt.nl/nieuwegein gelanceerd. Op dit online platform van DPG Media zijn de leukste tips en weetjes over Nieuwegein te vinden. De redactie liep de afgelopen weken door Nieuwegein om de stad beter te leren kennen en om met Nieuwegeiners te praten.

“Nieuwegein is gezellig en knus, je voelt je er meteen welkom”, aldus Celeste Heikamp, die op de redactie van indebuurt Nieuwegein werkt. “Wij richten ons niet direct op het snelle nieuws, zoals 112-nieuws en politiek. We zijn er wel voor positieve nieuwtjes uit de stad.” 

Winkels en restaurants

Collega Danny van der Linden valt haar bij: “Je kunt denken aan nieuwe winkels of leuke restaurants die geopend worden in Nieuwegein. Maar je leest bij ons ook de beste tips om iets leuks te gaan doen. En natuurlijk verhalen over inwoners en ondernemers uit de stad.”

Niet ver van huis

“Je hoeft niet ver van huis te zijn om leuke dingen te doen of mooie plekken te ontdekken”, vindt Heikamp. “Op indebuurt wijzen wij je de weg in je eigen stad.”

Vaste rubrieken zijn er ook. Zo neemt indebuurt in ‘Binnenkijken bij’ wekelijks een kijkje in iemands huis in Nieuwegein. En in ‘Toen in Nieuwegein’ duikt indebuurt de geschiedenis van de stad in. “Ook proberen we Nieuwegeinse mysteries op te lossen. Mensen kunnen hun eigen mysterie of nieuwstips naar ons sturen. We hopen dat ze dat massaal doen”, aldus Van der Linden. “Daarvoor kunnen ze simpelweg nieuwegein@indebuurt.nl mailen, maar natuurlijk zijn we ook bereikbaar via onze facebookpagina en instagram.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden