<p>De feestelijke starthandeling, uiteraard op ruime afstand van elkaar. Eigen foto</p>

De feestelijke starthandeling, uiteraard op ruime afstand van elkaar. Eigen foto

Start bouw markante woontoren ‘coronaproof’

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - In City Nieuwegein wordt een nieuwe ‘landmark’ gebouwd. De markante woontoren Point of View telt 48 woningen met appartementen en penthouses. Donderdag ging de bouw feestelijk gestart. 

“Ooit stonden op deze locatie kantoren ingepland. Ik ben blij dat dit stukje Nieuwegein nu met woningen wordt ingevuld. Zo blijft er veel groen behouden”, zegt wethouder Hans Ariana. 

De woontoren voegt waarde toe aan het bestaande woningaanbod in Nieuwegein én is van hoge kwaliteit qua architectuur, afwerking en inrichting van de woonomgeving. Het gebouw, een ontwerp van Klunder Architecten, heeft verspringende balkons en een spectaculaire beëindiging met hoge terrassen. 

Op de bouwlocatie is de start bouw coronaproof gevierd. Via een livegang op Youtube hebben wethouder Hans Adriani, Sander Dekker (Cordeel), Eltjo Bouwman en Ralph Muller (Blauwhoed) de kopers van het project toegesproken en een feestelijke handeling verricht. 

Thuis meevieren

De kopers konden vanuit huis hun feestelijk moment meevieren met een toegestuurd verrassingspakketje, zodat ze digitaal mee konden proosten op een voorspoedige bouw. Bekijk de opname livegang via https://youtu.be/RO-Ds_r1j2g. 

Ralph Muller, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed: “Bij aanvang van het project waren de omwonenden in eerste instantie tegen bebouwing van dit gebied. Blauwhoed is in gesprek gegaan met de omwonenden om te horen wat de wensen en mogelijkheden waren. Zo heeft het oorspronkelijke plan van enkele lagere bouwblokken plaats gemaakt voor één hogere woontoren. Daardoor is er ruimte voor een fraaie groene openbare tuin, waar omwonenden ook van kunnen genieten.” 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden