<p><strong>Woningcorporatie Portaal had de inspectie&nbsp;</strong><strong>coronaproof</strong><strong>&nbsp;ingericht, om iedereen veilig door het complex te kunnen leiden. Eigen foto</strong></p>

Woningcorporatie Portaal had de inspectie coronaproof ingericht, om iedereen veilig door het complex te kunnen leiden. Eigen foto

Kijkdag Meanderpark druk bezocht

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - De laatste honderd woningen in appartementencomplex Meanderpark, die eind dit jaar worden opgeleverd, werden woensdag door de nieuwe bewoners bezichtigd. Woningcorporatie Portaal had de inspectie coronaproof ingericht, om iedereen veilig door het complex te kunnen leiden.

In het voormalige gemeentehuis van Nieuwegein heeft Portaal een permanent gemengd wonenproject met zo’n 250 woningen opgestart. Hiervoor is intensief samengewerkt met de gemeente Nieuwegein, Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein, stichting de Tussenvoorziening en Lister. Na twee jaar verbouwen is het complex bijna klaar. Een groot deel van de nieuwe huurders woont er al. Eind dit jaar nemen de laatste bewoners hun intrek in dit fraaie appartementencomplex.

Bijzonder project

Maurice Wouters, sociaal beheerder bij Portaal: “Nu de oplevering van Meanderpark bijna in zicht is, kunnen we wel stellen dat we hier - samen met de andere organisaties - een bijzonder gemengd wonen project hebben gerealiseerd. Belangrijk onderdeel van dit project was de selectieprocedure. Naast de bewoners die geplaatst zijn via de Tussenvoorziening of Lister, hebben we voornamelijk huurders geworven die bereid zijn zich extra in te zetten voor de mensen die wat meer steun nodig hebben.”

Samen wonen De woningen zijn vooral bedoeld voor starters - denk aan huisverlaters - en spoedzoekers - zoals gescheiden - die bereid zijn zich extra in te zetten voor medebewoners die wel een klein steuntje kunnen gebruiken. Ongeveer een derde van woningen is beschikbaar voor statushouders en mensen met een psychische kwetsbaarheid. Zij worden begeleid naar zelfstandig wonen. Deze vorm van samen leven is op andere plekken succesvol gebleken. Bijvoorbeeld bij Majella Wonen, aan de Thomas à Kempisweg in Utrecht. Hier heeft Portaal goede ervaring met deze mix van bewoners.

Gerustgesteld

Een van de bezoekers, een vader die met zijn zoon een woning kwam bekijken: “Ik ben blij dat mijn zoon hier een plekje heeft kunnen vinden. De begeleiding is goed geregeld. Dat stelt mij als ouder wel gerust.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden