<p><strong>Het afgelopen weekend werd begonnen met het verplaatsen van de haag.</strong>&nbsp;Foto: Dani&euml;l Smits (6 jaar) </p>

Het afgelopen weekend werd begonnen met het verplaatsen van de haag. Foto: Daniël Smits (6 jaar)

(Foto: )

Haag Herenstraat krijgt nieuw leven bij De Vleugel

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Aan de Herenstraat wordt binnenkort gestart met het vervangen van de historische kadewanden. De Esdoornhagen, die deze straat al sinds jaar en dag sieren, moeten plaatsmaken voor deze werkzaamheden. Zonde, dacht Gertie Lintjens. Ze regelde dat de struiken herplant mogen worden bij Montessorischool De Vleugel. Het afgelopen weekend werd begonnen met het verplaatsen van de haag.

Het werd een behoorlijke operatie. Een bevriend aannemer stelde een graafmachine en oplegger met personeel beschikbaar om de haag stukje bij beetje uit te graven en een paar honderd meter te verplaatsen. Bij de school werden vervolgens een paar enorme sleuven gegraven. Samen met Lintjes herplantte een aantal ouders de struiken naast de school. 

Aanblik groener

“Het was het zwoegen waard”, zegt een van de ouders, terwijl ze het zweet van haar hoofd veegt. “Kijk eens hoeveel groener de aanblik van de school nu is. Daar kun je niet anders dan blij van worden.” 

De Vleugel is al een paar jaar bezig om haar directe omgeving te ‘vergroenen’. Zo werd twee jaar geleden door ouders al het speelplein aangepakt en omgetoverd tot een natuurspeelplaats. Ook heeft de school een eigen moestuin.

Natuurlijke scheiding

De Esdoornhaag vormt nu een natuurlijke scheiding tussen de school en het grasveld. Niet alleen staat het mooi, de school hoopt ook dat het vandalisme afremt. “We leren onze kinderen dat ze niet alleen verantwoordelijkheid dragen voor zichzelf maar ook voor hun omgeving”, zegt Doreen Rambags, directeur van de school. “We besteden met elkaar veel aandacht aan onze school en tuin. Het is zuur als je dan ziet dat er weer wat vernield is. We hopen dat nu duidelijker is waar de openbare ruimte ophoudt en onze eigendommen gerespecteerd worden.” 

Geduld hebben

Maar voorlopig is het vooral geduld hebben en wachten op het voorjaar om te zien of de haag goed is aangeslagen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden