Prinses Beatrixsluis organiseert online-bewonersbijeenkomst


<p>Op dit moment wordt het zonnepanelenpark ten oosten van de nieuwe kolk aangelegd. Eigen foto</p>

Op dit moment wordt het zonnepanelenpark ten oosten van de nieuwe kolk aangelegd. Eigen foto

Prinses Beatrixsluis organiseert online-bewonersbijeenkomst

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk organiseren op 17 november een online-bijeenkomst ‘Prinses Beatrixsluis draait door’. Doel is vooral om contact te houden na de jaren van de aanleg van de derde kolk en om vooruit te blikken op komende onderhoudswerkzaamheden. Belangstellenden dienen zich aan te melden.

Ook al is de derde sluiskolk al geruime tijd af en open, dat betekent nog niet dat er niet meer wordt gewerkt. Er zijn nog wat bijzondere klussen te doen en het beheer en onderhoud is nooit klaar. Rijkswaterstaat en bouwcombinatie Sas van Vreeswijk vertellen omwonenden graag wat deze fase precies inhoudt en hoe het nu gaat op de Prinses Beatrixsluis. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen kan dit helaas niet op de sluis zelf. 

De bijeenkomst is daarom online. Experts vertellen over de aangelegde zonnepanelen en over het reguliere onderhoud dat nog op de planning staat. Deelnemers kunnen uiteraard vragen stellen en hun ervaringen delen.

Iedereen kan deelnemen

Iedereen kan eenvoudig deelnemen via de computer met het programma Microsoft Teams, zonder installatie of account. De bijeenkomst is dinsdag 17 november van 16.00 tot 17.00 uur en in de avond nogmaals, van 19.00 tot 20.00 uur. 

Aanmelden is verplicht en kan tot en met 10 november via het e-mailadres contact.sasvanvreeswijk@gmail.com, onder vermelding van naam, e-mailadres, telefoonnummer en tijdstip van voorkeur (16.00 of 19.00 uur). Na aanmelding ontvangt u een persoonlijke link naar de bijeenkomst. Zonder aanmelding is het dus niet mogelijk om deel te nemen.

Energieneutraal

In Nieuwegein is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de Prinses Beatrixsluis. Op dit moment wordt het zonnepanelenpark ten oosten van de nieuwe kolk aangelegd. Het zonnepanelenpark moet ervoor zorgen dat de sluis energieneutraal gaat werken. 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden