Inzamelingsactie voor MetaKids groot succes


<p>Marieke en Rolf van Panhuis hebben zaterdag in totaal 140 kilometer gefietst. Eigen foto</p>

Marieke en Rolf van Panhuis hebben zaterdag in totaal 140 kilometer gefietst. Eigen foto

Inzamelingsactie voor MetaKids groot succes

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Marieke en Rolf van Panhuis hebben zaterdag in totaal 140 kilometer gefietst. Op die manier wilden ze aandacht vragen voor metabole ziektes en geld inzamelen voor Stichting Metakids. Om acht uur ‘s morgens vertrokken ze vanuit Zuidwolde (Drenthe) en om vier uur ‘s middags kwamen ze in Nieuwegein aan.

In totaal hebben 275 donateurs de actie van Marieke en Rolf ondersteund en het geweldige bedrag van 5.115 euro ingezameld. MetaKids gaat dit geld gebruiken voor onderzoek om metabole ziektes vroegtijdig - tijdens de zwangerschap - op te sporen en te behandelen.

Ook is er veel geld nodig voor de begeleiding van de kinderen, zodat ze zich kunnen ontwikkelen en een fijn leven hebben.

“We hebben ons gedurende de volle 140 kilometer enorm gesteund gevoeld”, zegt Marieke. “Door alle gelukwensen via de actiepagina, persoonlijke berichten via social media, maar zeker ook door de vele donaties. We gaan er over nadenken om ‘Fietsen voor Liam’ in 2021 een vervolg te geven.”

Actiepagina

De actiepagina blijft nog een week actief, daarna zal deze gesloten worden. Deze week kan doneren nog via www.fietsenvoorliam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden