Digitale bewonersavonden Lekdijk


<p>De normen voor de veiligheid van rivierdijken zijn aangescherpt. Uit onderzoek bleek dat de Lekdijk daar niet volledig aan voldoet. Eigen foto</p>

De normen voor de veiligheid van rivierdijken zijn aangescherpt. Uit onderzoek bleek dat de Lekdijk daar niet volledig aan voldoet. Eigen foto

(Foto: )

Digitale bewonersavonden Lekdijk

  Nieuwsflits

JAARSVELD/VREESWIJK - -Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat de komende jaren de Lekdijk tussen Jaarsveld en Vreeswijk versterken. De dijkversterking is opgedeeld in drie fasen: de verkenningsfase, de plan-uitwerkingsfase en de realisatiefase. Het project staat nu aan het begin van de verkenningsfase. Een goed moment om nader kennis te maken met de omgeving. Daarom organiseert het waterschap digitale bewonersavonden op dinsdag 24 en donderdag 26 november.

In 2017 zijn de normen voor de veiligheid van rivierdijken aangescherpt, met het oog op de toekomst en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Uit onderzoek is gebleken dat de Lekdijk niet volledig voldoet aan die nieuwe normen.

Om de dijk ook naar de toekomst toe voldoende veilig te houden, versterkt het waterschap de Lekdijk van Amerongen tot Schoonhoven en dus ook tussen Jaarsveld en Vreeswijk. De verkenningsfase op dit traject is deze zomer gestart. Pas in 2025 gaat de eerste schop in de grond.

Blik op de plannen

Tijdens de digitale bewonersavonden maken omwonenden kennis met het projectteam en vice versa. Ook krijgen belangstellenden meer informatie over de veiligheidsopgave voor de dijk tussen Jaarsveld en Vreeswijk. Er wordt toegelicht welke problemen er moeten worden aangepakt en hoe het proces van de dijkversterking eruit ziet. Ook hoort het waterschap graag hoe omwonenden bij de dijkversterking betrokken willen worden.

Naast kennismaken en het toelichten van de veiligheidsopgave, is het projectteam tijdens de digitale bewonersavonden benieuwd naar verhalen bij de Lekdijk. ‘Welke herinneringen heeft u aan de dijk? Welke ideeën en kansen ziet u? En waar moet het waterschap zeker rekening mee houden bij dit project?’

Digitale bewonersavonden

Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om het project op locatie af te trappen. Daarom organiseert het waterschap digitale bewonersavonden, waarbij gewerkt wordt met tijdsloten. Voor deelname aan deze avonden is geen extra software nodig; een computer of laptop met internetverbinding is voldoende. Wel is inschrijven noodzakelijk, om de deelnamelink toegestuurd te krijgen.

De tijdsloten zijn: dinsdag 24 november van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.30 tot 21.30 uur.; donderdag 26 november van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.30 tot 21.30 uur.

Inschrijven kan via de website van het waterschap, www.hdsr.nl/sterkelekdijk/jaarsveld-vreeswijk.

Onderdeel

Jaarsveld-Vreeswijk is onderdeel van Sterke Lekdijk, de dijkversterking van Amerongen tot Schoonhoven. Het project maakt deel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma, een landelijk programma waarbinnen meer dan 1300 kilometer dijk wordt versterkt voor de toekomst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden