Eric Martherus heeft badmintonschool


<p>Eric Martherus (links) met de 13-jarige Quinn D&rsquo;hous. Eigen foto</p>

Eric Martherus (links) met de 13-jarige Quinn D’hous. Eigen foto

Eric Martherus heeft badmintonschool

  Nieuwsflits

UTRECHT/NIEUWEGEIN - Al enkele weken is Utrecht en omstreken een badmintonschool rijker. Nieuwegeiner Eric Martherus, bekend van Team Kika Nieuwegein, was dat al enkele jaren van plan. Samen met Andrea Grim (jeugdbestuurslid OSM), trainster Tiny Boeren en trainster Celeste Greve is dit plan in de eerste coronaperiode uitgewerkt.

Eric Martherus is gymleraar, heeft een CIOS en Academy voor Lichamelijk opvoeding achtergrond en is in het bezit van sportleider 4 badminton. Tiny Boeren heeft een Sportleider 3 badminton achtergrond en Celeste Greve heeft een Sportleider 2 badminton achtergrond. Celeste speelt momenteel derde divisie. Onlangs hebben de trainers ook de Athletics Skills Model instructeur (ASM) opleiding afgerond. In de negentiger jaren en begin 2000 was Eric ook hoofdtrainer bij BC ’t Gein.

Veelzijdig aanbod

Doelstelling is om jeugdige badmintonspelers op te leiden met een veelzijdig, gericht en gestructureerde aanbod. Om te komen tot een goede badmintonspeler is de motorische ontwikkeling belangrijk. Daarbij word de focus ook gelegd op techniek en tactiek. Het mentale en fysieke gedeelte is zeker een speerpunt.

“Waar in andere delen van Nederland al langer talentcentra zijn, is dit nog niet het geval in de regio Utrecht”, aldus Eric Martherus. “Vandaar deze stap.” Badmintonschool Utrecht is ook onderdeel van het topsportnetwerk Utrecht. Spelers die bij de badmintonschool trainen blijven lid van hun club. En ze blijven daar ook trainen.

Quinn D’hous

Een van de jeugdige spelers is Nieuwegeiner Quinn D’hous. Hij speelt bij BC ’t Gein, is 13 jaar en zit op het Cals College Nieuwegein. Quin speelt al vijf jaar bij BC ’t Gein, omdat zijn ouders bij het Gein badmintonnen. “Ik vind single spelen het fijnst”, aldus Quinn. 

Hij wil beter worden, uitgedaagd worden. Daarom heeft hij zich aangemeld bij Badmintonschool Utrecht. “Ik moest wel even wennen aan het tempo en de andere oefeningen”, aldus Quinn. “Dit gaat veel sneller dan bij mijn club.” Inmiddels is Quinn ingeburgerd en heeft hij zijn uitdaging gevonden.

Meetrainen

Een keer meetrainen? Dat kan altijd. Badmintonschool Utrecht traint op maandag van 18.00 tot 19.30 uur in sporthal De Speler in Ondiep (Utrecht).

Kijk op de website www.badmintonschoolutrecht.nl en mail voor overige informatie naar info@badmintonschoolutrecht.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden