Wonen met een eilandgevoel


<p>De toekomstige woningen op het nu nog vrijwel kale Sluiseiland vormen een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod.</p>

De toekomstige woningen op het nu nog vrijwel kale Sluiseiland vormen een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod.

Wonen met een eilandgevoel

  Nieuwsflits

VIANEN - In Vianen is onlangs de bouw gestart van een wel heel bijzondere woonomgeving. Op Sluiseiland, tussen het historische stadshart en het Merwedekanaal, worden de komende jaren 184 duurzame woningen ontwikkeld.

Wonen op Sluiseiland is wonen op een ander niveau. De uitstraling, architectuur, het contact met het water, de gezamenlijke binnentuinen, de oneindige vergezichten en het autoluwe karakter. Het zijn stuk-voor-stuk kenmerken die bij deze bijzondere woonlocatie horen.

Of je nu uit de grote stad of het dorp komt, het eilandgevoel overvalt je meteen. Rust en ruimte, de dagelijkse reuring van de passantenhaven aan de zuidkant van het eiland, de kenmerkende trappetjes en gezellige terrasjes. Ze creëren het eilandgevoel vanzelf. En zelfs de bruggen zijn bijzonder.

Knipoog naar vroeger tijden

Zo is de karakteristieke ophaalbrug met katrollen een knipoog naar vroeger tijden. En reikt de Mozesbrug van het eiland naar de stad. Zo loop je ‘door het water’ naar het hart van Vianen.

De toekomstige woningen op Sluiseiland vormen een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod; de historische panden in de binnenstad en de woningen in de buitenwijken, met hun eigen identiteit. De woningen van Sluiseiland zijn gesitueerd naast het centrum, liggen midden in het groen en worden bijzonder energiezuinig. Er verrijzen duurzame herenhuizen en appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Waar je optimaal profiteert van het zonlicht en het beste uitzicht hebt. Natuurlijk blijven het grootschalige groen en de waterstructuren van het eiland allemaal behouden. De grasvlaktes, bomenrijen, taluds, dijken, beschoeiing en rietoevers staan immers symbool voor het zo unieke karakter van Sluiseiland.

Sociale gemeenschap

Wonen op een eiland is wonen binnen een kleine, sociale gemeenschap. De horecagelegenheid die de komende jaren op het eiland wordt gerealiseerd wordt dan ook hét ontmoetingspunt voor de bewoners. Om de rust en de sfeer van het eilandgevoel te behouden, wordt Sluiseiland autoluw. Alleen bestemmingsverkeer kan er parkeren.

Planning

De eerste woningen worden in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd. Wil jij ook je intrek nemen op Sluiseiland? Dat kan. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.sluiseiland-vianen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden