Fort de Batterijen decor voor nieuw tv-programma SBS6


<p>Presentator Jan Versteegh let op 'de kleintjes' en volgt op de voet welke miniatuurbouwers goed genoeg presteren om in de wedstrijd te blijven. Foto: W. Rutten</p>

Presentator Jan Versteegh let op 'de kleintjes' en volgt op de voet welke miniatuurbouwers goed genoeg presteren om in de wedstrijd te blijven. Foto: W. Rutten

Fort de Batterijen decor voor nieuw tv-programma SBS6

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Fort de Batterijen is vanaf zondag 6 december wekelijks op nationale televisie te zien. Het fortterrein aan de Overeindseweg blijkt de ideale setting te zijn voor het nieuwe tv-programma van SBS6: Klein maar Fijn. In de monumentale Artillerieloods gaan acht kandidaten de strijd aan om de beste miniatuurbouwer van Nederland te worden. De opnames voor dit gloednieuwe programma vol afwisselende, soms zenuwslopende miniatuuropdrachten, zijn inmiddels in volle gang.

Het decor van Klein maar Fijn ademt een gezellige huiselijke sfeer, te midden van het groenrijke Nieuwegeinse fort. In de karakteristieke Artillerieloods werken kandidaten, onder toeziend oog van de ervaren vakjury, aan de mooiste miniatuurcreaties. De beste miniatuurbouwers van Nederland nemen het tegen elkaar op door wekelijks twee uitdagingen aan te gaan. 

Eerste opdracht

Presentator Jan Versteegh staat hen tijdens deze uitdagingen bij. Hij volgt op de voet welke miniatuurbouwers goed genoeg presteren om in de wedstrijd te blijven. De eerste opdracht van de kandidaten bestaat uit een korte opdracht, waarin ze in een race tegen de klok slechts één dag de tijd hebben om hun creatie aan de jury te presenteren. 

Meerdere dagen

Voor de grote opdracht hebben de kandidaten meerdere dagen de tijd. Ze werken dan zowel in de Klein maar Fijn-werkplaats in Fort de Batterijen als op hun eigen hobbyzolder, om zo de meest verbluffende miniaturen neer te zetten. 

Benieuwd hoe Fort de Batterijen er op televisie uitziet? Vanaf 6 december is Klein maar Fijn iedere zondag om 21.30 uur bij SBS6 te zien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden