Kerstboom als ruggensteuntje


<p>Burgemeester Frans Backhuijs overhandigde de kerstboom tijdens een werkbezoek aan het St. Antonius. Eigen foto</p>

Burgemeester Frans Backhuijs overhandigde de kerstboom tijdens een werkbezoek aan het St. Antonius. Eigen foto

Kerstboom als ruggensteuntje

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Bij het St. Antonius Ziekenhuis staat sinds vorige week een zeven meter hoge kerstboom met honderden lichtjes. Het is een kerstgeschenk van de gemeente Nieuwegein, als steuntje in de rug voor patiënten en medewerkers. ‘Deze zorgsterren schijnen ook tijdens de feestdagen’, staat op een bord naast de boom. 

Burgemeester Frans Backhuijs overhandigde de kerstboom tijdens een werkbezoek aan het St. Antonius. “Sinds maart wordt hier ontzettend hard gewerkt in de strijd tegen het coronavirus. We schenken deze boom om hen te bedanken.” 

Aansluitend kreeg de burgemeester een rondleiding over de IC van het ziekenhuis. Internist-intensivist Arend-Jan Meinders werkt zelf op de IC en liet de burgemeester zien hoe het er aan toe gaat. “Het feit dat u dit werkelijk zelf ervaart, is denk ik heel bijzonder”, aldus Meinders. 

Met veel zorg en passie

De burgemeester sprak er met een aantal medewerkers. “Ik heb heel indrukwekkende dingen gezien; er wordt met veel zorg en passie gewerkt. Er is een enorme rust en dat straalt veel vertrouwen uit.” Tot slot deed hij nog een oproep. “Hou je aan de regels die we met elkaar hebben afgesproken. Op die manier krijgen we het coronavirus eronder.” 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden