Deuren Nicolaaskerk staan ondanks coronamaatregelen wagenwijd open


<p>&quot;Na afloop doe ik een kerstwens&quot;, zegt Willem van der Steeg. &quot;Voor nog meer sfeer zorgt een Dickens-kostuum.&quot; &nbsp;</p>

"Na afloop doe ik een kerstwens", zegt Willem van der Steeg. "Voor nog meer sfeer zorgt een Dickens-kostuum."  

Deuren Nicolaaskerk staan ondanks coronamaatregelen wagenwijd open

  Nieuwsflits

JUTPHAAS - In de Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8, wordt op Kerstavond om 20.00 uur een viering gehouden, die thuis via de livestream te volgen is. “En daarmee gaan we uitpakken”, legt Willem van der Steeg, lid van de kerkcommissie, uit, “om ook de mensen die niet in de kerk kunnen zijn een leuke en warme sfeer mee te geven.”

Door Louise Mastenbroek

“In de stijl van de Passion doe ik voor de mis een aankondiging en open de deuren voor iedereen om van huis uit mee te kijken”, aldus Van der Steeg. “Want ondanks de coronamaatregelen en er maar dertig mensen in de kerk kunnen zijn, staan de deuren van de kerk wagenwijd open. Na afloop doe ik een kerstwens. Voor nog meer sfeer zorgt een Dickens-kostuum. Het thema is licht, laten we een lichtpunt zijn voor elkaar.” 

De livestream is te volgen via facebook.com/toekomstkerk of nicolaaskerknieuwegein.nl. In de Nicolaaskerk zijn nog enkele momenten om samen met (klein)kinderen de geboorte van Jezus te vieren. 

Kinderkerstvoorstelling

Afgelopen zondag was er een Kinderkerstvoorstelling. Een bijzonder kerstpoppenspel door katholiek poppentheater De Arme Pelgrim voor kinderen van 5 jaar en ouder.

Op donderdag 24 december wordt een kleuterviering gehouden voor kinderen tot een jaar of zes. Met Bijbelse poppenkastpoppen wordt op een speelse manier het kerstverhaal verteld. Reserveren: 030 603 99 11. 

Kerststal

Op Eerste Kerstdag tussen 14.00 en 16.00 uur is de kerk open voor iedereen die naar de kerststal wil komen kijken. Er klinken kerstliederen en wie weet wordt er een kerstverhaal verteld. Hiervoor is reserveren niet nodig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden