<p>&quot;Dat ik fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid mag zijn in d&eacute;ze stad, is een grote eer.&quot; Foto: Kees van der Meer&nbsp;</p>

"Dat ik fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid mag zijn in déze stad, is een grote eer." Foto: Kees van der Meer 

Vincent van Esch nieuwe fractievoorzitter PvdA

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Vincent van Esch (31) is de nieuwe fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid in Nieuwegein. Hij volgt daarmee Marianne Spalburg op, die na vier jaar het stokje doorgeeft aan het jongste raadslid van de gemeenteraad. De fractie gaat gewoon in de huidige samenstelling verder. 

“Ik woon al bijna dertig jaar in Nieuwegein”, aldus Van Esch. “Ik heb hier op school gezeten, ik ben vanaf mijn tiende lid van tennisvereniging Rijnhuyse en mijn moeder en vrienden wonen hier. Dat ik fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid mag zijn in déze stad, is een grote eer. De verhalen, de vragen en de zorgen die er in Nieuwegein zijn, maken de lokale politiek. Deze wil ik horen van inwoners, verenigingen en organisaties. De toegenomen onvrede in de samenleving vind ik ernstig en daarom is verbinding alles. Dat kan niemand alleen, dat moeten we samen doen.” 

Veel te doen

“Als ik zie dat Nieuwegeiners al jaren op zoek zijn naar een betaalbare woning of als ik van vrienden hoor dat een vast inkomen niet vanzelfsprekend is, dan weet ik dat er veel te doen is”, zegt Van Esch. “Want goed wonen en zonder financiële zorgen de maand doorkomen, is de basis voor een gezond bestaan. Tijdens de coronacrisis hebben we meer dan ooit gemerkt dat de publieke sector ontzettend belangrijk is. Ik weet dat inwoners graag naar een buurtplein gaan om even van huis te zijn en ik hoor dat huishoudelijke hulp nodig is aan het begin van een dag. Dit wordt nu tijdelijk bemoeilijkt, maar het kan niet voor altijd worden gemist. Een duurzame toekomst gaat over een beter milieu, maar het gaat ook over investeren in onze bibliotheek en het onderwijs. Ik word blij van het verhaal van een taalmaatje, die ook een kleine Nieuwegeiner helpt met lezen. Een paar uurtjes per week extra aandacht en er zijn weer nieuwe kansen gecreëerd.”

Meer zekerheid

“De verhalen van familie, vrienden en van veel Nieuwegeiners inspireren mij om te kiezen voor meer zekerheid in deze stad”, aldus de kersverse fractievoorzitter. “Daar ben ik trots op en dat blijf ik als fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid doen. Ik kan alvast zeggen en de ervaring leert: jouw vragen en zorgen zijn ook mijn vragen en zorgen, omdat ik ook gewoon Nieuwegeiner ben.”

Jurist

Vincent van Esch is ook werkzaam als jurist bij ConsumentenClaim in Amsterdam, waar hij zich inzet voor consumenten die gedupeerd zijn door grote financiële instellingen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden