Vaccin voor cliënten ZorgSpectrum: ‘Het is maar een prik’


<p>In De Geinsche Hof kreeg bewoner Jaap Sekeres de eerste prik van verpleegkundige Raqiya Ali. Foto: Louise Mastenbroek</p>

In De Geinsche Hof kreeg bewoner Jaap Sekeres de eerste prik van verpleegkundige Raqiya Ali. Foto: Louise Mastenbroek

Vaccin voor cliënten ZorgSpectrum: ‘Het is maar een prik’

  Nieuwsflits

FOKKESTEEG - Zaterdag kregen de cliënten die bij ZorgSpectrum wonen of revalideren de eerste vaccinatie met het Pfizer vaccin. In De Geinsche Hof kreeg bewoner Jaap Sekeres (52) de eerste prik van verpleegkundige Raqiya Ali. “Leuk om te doen”, zegt ze. Jaap doet er nonchalant over en wuift het applaus weg. “Het is maar een prik.” 

Door Louise Mastenbroek

Er ging een flinke logistieke operatie aan vooraf om het gekoelde vervoer naar de negen zorglocaties van ZorgSpectrum efficiënt te laten verlopen. Onder het motto ‘We doen het samen’ bood leverancier Nieuwegeinse Catering Company hulp voor het vervoer van de vaccins. Op verschillende plaatsen binnen De Geinsche Hof waren vaccinatieteams - artsen, zorgmedewerkers en begeleiders - beschikbaar. Om de vaccins goed klaar te kunnen maken hadden de medewerkers een E-learning gevolgd. 

Geen vaccin verspillen

Willemien Hermans, beleidsadviseur bij ZorgSpectrum, daarover: “We willen geen vaccin verspillen. 550 bewoners krijgen vandaag de eerste prik. Niet alle cliënten worden ingeënt. Sommigen willen niet gevaccineerd worden en bij anderen is het op dit moment niet verstandig. Als er vaccin over is dan is dat voor zorgmedewerkers die nog op de wachtlijst staan van de GGD. De tweede prik staat over vier weken gepland.”

Van de huisarts

 Cliënten die in een zorglocatie wonen, maar waarvan de huisarts de medische zorg heeft, krijgen de vaccinatie van de huisarts. Huisartsen in Nieuwegein konden maandag met prikken beginnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden