Koningsspelen op 23 april in aangepaste vorm


<p>&#39;&#39;Een sportieve, positieve en waardevolle dag in onzekere tijden.&#39;&#39;<br>Foto ter illustratie: PR Koningsspelen</p>

''Een sportieve, positieve en waardevolle dag in onzekere tijden.''
Foto ter illustratie: PR Koningsspelen

Koningsspelen op 23 april in aangepaste vorm

  Nieuwsflits

REGIO - Alle scholen in het basisonderwijs kunnen zich nu inschrijven voor de 9e editie van de Koningsspelen op vrijdag 23 april. Het sportieve Oranjefeest gaat in 2021 in aangepaste vorm door. Inschrijven kan tot en met 7 maart.

“Samen met de scholen en sportaanbieders doen we er alles aan om de kinderen - in deze onzekere tijden - een sportieve en positieve dag te bezorgen. Het is belangrijk om kinderen mee te geven dat lekker bewegen niet alleen leuk is, maar ook belangrijk. In welke vorm de Koningsspelen plaatsvinden – kleinschalig op school of thuis - hangt af van de situatie op 23 april,” aldus Richard Krajicek, initiatiefnemer Koningsspelen. Met het thema  IK+JIJ=WIJ wil de organisatie laten zien dat samen net dat beetje extra geeft.

Toolkit

Deelnemende scholen bepalen zelf hoe zij de dag vormgeven. Van de landelijke organisatie ontvangen alle deelnemende scholen tools om er – in welke vorm dan ook - een waardevolle dag voor de kinderen van te maken. Zo komt er een online beweegprogramma in samenwerking met Zappsport, smaaklessen over het ontbijt en ontvangen alle deelnemende scholen een Sport- en Feestpakket, sport- en spel ideeën, een online Doe-Pakket en een toolkit met concrete tips om de Koningsspelen in de huidige tijd te organiseren. Gezamenlijk ontbijten op school binnen de op dit moment geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen is niet wenselijk.
Kinderen voor Kinderen brengt dit jaar wederom een Koningsspelenlied uit, zodat de sportieve activiteiten weer zingend en dansend gestart kunnen worden. Het lied komt op vrijdag 26 maart uit.

 Hulp nodig?

Mochten scholen hulp kunnen gebruiken van professionals bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen, dan kunnen zij gebruik maken van de ‘Online Koningsmatch Tool’ op https://koningsspelen.nl/koningsmatch. Deze tool maakt het voor scholen mogelijk om eenvoudig in contact te komen met sportaanbieders in de buurt die graag helpen.

Inschrijven kan via koningsspelen.nl/inschrijven/scholen/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden