Spaarzegelactie levert 100 boodschappenpakketten op


<p>Van links naar rechts: Christ van Loon (eigenaar PLUS Van Loon), Hannie van Baren (SUN Lekstroom) en Edwin van Straten (president Lions Nieuwegein). Foto: Raymond de Jong</p>

Van links naar rechts: Christ van Loon (eigenaar PLUS Van Loon), Hannie van Baren (SUN Lekstroom) en Edwin van Straten (president Lions Nieuwegein). Foto: Raymond de Jong

Spaarzegelactie levert 100 boodschappenpakketten op

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - De spaarzegelactie bij supermarkt PLUS Van Loon leverde 100 boodschappenpakketten op. De Lions in Nieuwegein nam het initiatief tot deze actie. Klanten van PLUS Van Loon in Nieuwegein leverden de afgelopen maanden spaarzegels in voor Stichting Urgente Noden Lekstroom. Met de spaarzegels konden de klanten van de supermarkt sparen voor een PLUS-boodschappenpakket ter waarde van 50 euro.

In de spaarzuil zaten zegels voor ruim 70 boodschappenpakketten. Eigenaren Christ en Jolanda van Loon van PLUS van Loon gaan het aantal boodschappenpakketten tot 100 aanvullen. Christ: “Juist nu hebben sommige mensen het heel lastig. Als PLUS supermarkt staan we voor duurzaam en lokaal betrokken en daarom zetten wij ons graag extra in voor de cliënten van de SUN.”

Telefonisch benaderd

SUN heeft 100 inwoners uit haar bestand eerst telefonisch benaderd. De Lions bezorgen de PLUS-boodschappenpakketten bij de cliënten thuis. Edwin van Straten van Lions Nieuwegein vindt het heel bijzonder dat juist in deze lastige tijd we er in Nieuwegein voor elkaar zijn.  ”Het is fantastisch om te zien dat klanten van PLUS van Loon hun zegels en soms complete boekjes afstaan voor het goede doel. Geweldig dat PLUS Van Loon de actie ondersteunt met 30 extra pakketten.”

Steuntje

Ook SUN is erg blij dat ze hun cliënten een extraatje kunnen bieden. Hannie van Baren van SUN Lekstroom geeft aan dat juist nu mensen dat steuntje heel goed kunnen gebruiken. De SUN helpt veel inwoners bij een acute financiële nood die ze op dat moment niet zelf kunnen oplossen. Daarbij kan je denken aan een nieuwe koelkast of wasmachine als de oude kapot gegaan is of een andere financiële tegenvaller.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden