Doekaarten voor thuis, maak iets lekkers voor de vogels


Doekaarten voor thuis, maak iets lekkers voor de vogels

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Superleuk om thuis te doen! Maak een vogelvoederhuisje, een feestslinger of een echt ‘restaurant’ voor de vogels. Doe samen iets voor de natuur dichtbij huis. 

Voor vogels die niet wegtrekken of juist blijven is in de winter minder voer te vinden. Wil je ook iets doen? Dat kan met de doekaarten voor thuis – Groen doet Nieuwegein Goed. Deze kaarten zijn door het Milieu Educatie Centrum ‘Natuurkwartier’ gemaakt en kun je vinden op www.natuurkwartier.nl/doekaartenMaak de vogels blij en hang je vogelvoer kunstwerk op in je tuin of balkon. Kijk welke vogels komen smikkelen en smullen van je vogelvoercreatie. Herken je welke dat zijn?

Wat heb je gemaakt?

Groen doet Nieuwegein Goed is heel benieuwd wat je hebt gemaakt en waar je het een plekje in de tuin of op het balkon hebt gegeven. Laat het voor 15 maart weten door een foto naar natuurkwartier@nieuwegein.nl te sturen. Vermeld in de mail je naam, leeftijd en in welke wijk je woont. Van een aantal inzendingen verrast Groen doet Nieuwegein Goed twee kinderen met iets leuks.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden