Nieuwe campagne: Pesten is niet cool!


<p>De kinderambassadeurs Nieuwegein staan hun mannetje! Met pesten zijn ze helemaal klaar. Eigen foto</p>

De kinderambassadeurs Nieuwegein staan hun mannetje! Met pesten zijn ze helemaal klaar. Eigen foto

(Foto: )

Nieuwe campagne: Pesten is niet cool!

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Kinderambassadeurs Nieuwegein is een groep enthousiaste kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 13 jaar. Ze komen samen om voor de belangen van Nieuwegeinse kinderen op te komen. En om activiteiten en campagnes te organiseren. Met de campagne ‘Pesten is niet cool’ willen ze het onderwerp pesten bespreekbaar maken. Ze zetten zich in voor vergroting van het bewustzijn wat gepest worden met je kan doen. De kinderambassadeurs zijn op zoek naar enthousiaste, volwassen vrijwilligers om daarbij te helpen.

Door Louise Mastenbroek

Kinderambassadeurs Nieuwegein wil het onderwerp pesten bespreekbaar maken op scholen en in de wijken. En oplossingen aanreiken voor het stoppen en voorkomen van persten. Omdat bewustwording over pestgedrag bijdraagt aan effectieve afname van pesten. Op scholen worden twee tot drie leerlingen per klas gepest; één op de tien. Ook online en in sportteams komt pesten veelvuldig voor. Twee van de acht kinderambassadeurs waren zelf slachtoffer van pesten. Om de kleding die ze droegen of omdat ze zichzelf waren. Vertellen dat je gepest wordt is lastig, er wordt ook niet altijd naar geluisterd. Eén is zelfs naar een andere school gegaan. Anne: “Het moet echt stoppen. Dat is superbelangrijk. Het wordt veel besproken op school, dan kan je erover nadenken.” “Je hebt het ook niet altijd door”, zegt Max. “Dan gebeurt het niet in de klas, maar buiten.” 

Activiteiten

Door het hele schooljaar staan verschillende activiteiten gepland, zodat iedereen op de hoogte kan zijn van de campagne. En van de mogelijkheden om in te grijpen als er in een groep gepest wordt. De campagne start met promotieactiviteiten in de week van de Landelijke dag tegen pesten, op 19 april. De feestbus ‘Fun-bus’ wordt gehuurd en ingericht als voorlichtingsruimte, waar ook discussies kunnen plaatsvinden. De bus met de kinderambassadeurs zal zo mogelijk bij verschillende evenementen aanwezig zijn, zoals sportdagen, wijkactiviteiten of een 50 jaar Nieuwegein feest. M

Anti-pesten polsbandje

eedoen met een discussie over pesten op school of in de bus levert een anti-pesten polsbandje op. Maar die kan je ook verdienen door een complimentenkaart in te vullen en weg te geven, leggen Sterre, Reijn en Cebelle uit. Of door een ingevulde briefkaart in te leveren voor iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. De kinderambassadeurs sturen het kaartje op. ‘Pesten is niet cool’ is ook het thema van de kinderkrant in april. Het inleveren van de ingekleurde kleurplaat uit het themanummer levert ook een armbandje op. Fay: “We gaan ook flyers uitdelen op speelpleinen.” Op de vraag wat ze zou doen als ze pestgedrag ziet, is ze stellig: “Ingrijpen. Want je maakt er niemand gelukkig mee.” 

Talkshow

In de stadstalkshow KOMNaDeMarkt, op zaterdag 27 februari, vertellen ambassadeurs Sterre en Nikki over de campagne. De kinderambassadeurs worden ondersteund door vrijwilligers. Ook meehelpen? Aanmelden kan via info@kinderambassadeursNieuwegein.nl of www.kinderambassadeursNieuwegein.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden