Eet Mee krijgt 450 euro van statiegeldactie Jumbo De Gaarde


<p>Annelies Kastein, directeur Eet Mee, ontving uit handen van filiaalmanager Raymon van Hal van Jumbo De Gaarde een prachtig bedrag in de statiegeldactie &eacute;n bloemen. Eigen foto</p>

Annelies Kastein, directeur Eet Mee, ontving uit handen van filiaalmanager Raymon van Hal van Jumbo De Gaarde een prachtig bedrag in de statiegeldactie én bloemen. Eigen foto

Eet Mee krijgt 450 euro van statiegeldactie Jumbo De Gaarde

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - In januari hield de Jumbo-vestiging aan de Gaarde een statiegeldactie voor Eet Mee. Er is goed gedoneerd, want de actie heeft maar liefst 450 euro opgeleverd. Dit geld gaat Eet Mee gebruiken om de match-applicatie voor etentjes - fysiek en via een videoverbinding - verder te optimaliseren. Juist in deze coronatijd hebben veel mensen behoefte aan contact met anderen. De etentjes van Eet Mee sluiten daar mooi op aan.

“Eten verbindt. Niets maakt nieuwe mensen leren kennen zo makkelijk als tijdens een etentjes”, zegt Annelies Kastein, directeur van Eet Mee. Door de coronapandemie zijn fysieke etentjes moeilijk. Daarom bieden we sinds vorig jaar ook video-etentjes aan. Wethouder Van Engelen was in oktober één van de deelnemers. Met een video-etentje eet je samen, maar net even anders. Je kookt iets lekkers, dekt de tafel en zet je computer, tablet of telefoon achter je bord. Via een speciaal videoplatform, waarbij privacy hoog in het vaandel staat, eet je vanuit je veilige thuisomgeving maar zie je elkaar en praat je gezellig samen.”

Match op maat

“Belangrijk uitgangspunt voor ieder etentje is een match op maat”, aldus Kastein. “Eet Mee maakt deze match op grond van je ingevulde deelnemersprofiel in haar speciale matchprogramma in de website. Daarbij wordt rekening gehouden met je wensen en mogelijkheden, zoals leeftijd en taal. Deze match-applicatie is essentieel voor het hele programma. Door deze statiegeldactie van de Jumbo de Gaarde kunnen wij deze applicatie verder optimaliseren en meer mensen in Nieuwegein matchen.”

Over Eet Mee

Eet Mee is een platform van mensen die graag anderen ontmoeten, die houden van een goed gesprek en van lekker eten. ‘Mensen samenbrengen door thuis-etentjes.’ Met die gedachte is Stichting Eet Mee opgericht en ontstonden er al meer dan 10.000 matches.

Stichting Eet Mee organiseert ontmoetingen via etentjes bij mensen thuis. In deze coronatijd zijn dat video-etentjes. In Nieuwegein is de Stichting Eet Mee al ruim tien jaar actief.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden