Wethouder van Engelen onthult archeologische ontdekvitrine


<p>Wethouder John van Engelen van Cultuur onthulde maandag voor leerlingen van groep zes van basisschool De Tweeklank een archeologische ontdekvitrine. Foto: Louise Mastenbroek</p>

Wethouder John van Engelen van Cultuur onthulde maandag voor leerlingen van groep zes van basisschool De Tweeklank een archeologische ontdekvitrine. Foto: Louise Mastenbroek

(Foto: )

Wethouder van Engelen onthult archeologische ontdekvitrine

  Nieuwsflits

HOOG ZANDVELD - Wethouder John van Engelen van Cultuur onthulde maandag voor leerlingen van groep zes van basisschool De Tweeklank een archeologische ontdekvitrine, die met veel enthousiasme in ontvangst genomen werd. Met deze vitrine kunnen de leerlingen archeologisch onderzoek doen. Zo leren kinderen wat een archeoloog doet, wat het belang is van archeologisch onderzoek en ze leren over bijzondere ontdekkingen in hun eigen woonplaats.

Door Louise Mastenbroek 

De vitrine maakt deel uit van het cultuurprogramma ‘Het mysterie van Nieuwegein’, dat in januari van start is gegaan met een foto in De Molenkruier van opgravingen op bedrijvenpark Het Klooster. Een bijzondere vondst daar was van menselijke skeletten, waaronder een vrouw met kind, die later Ava en Inge genoemd zijn. De foto was het begin van het onderzoek van de kinderen. Met de vitrine gaan ze verder. 

Eigen verhaal

Als afsluiting schrijven de leerlingen een eigen verhaal bij de foto. Alle Nieuwegeinse basisscholen doen mee aan het cultuurprogramma, dat georganiseerd wordt door Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht. De ontdekvitrine rouleert langs de scholen. Ter afsluiting schrijven de leerlingen een eigen verhaal bij de foto, waarbij ze hun fantasie mogen gebruiken. Aan het project is een wedstrijdelement toegevoegd. 

Winnend verhaal

Een jury beoordeelt de verhalen en het winnende verhaal wordt in juni in De Molenkruier gepubliceerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden