Stije Maurer doet mee aan Prinses Christina Klassiek Concours


<p>Een van de deelnemers is de 16-jarige Stije Maurer uit Nieuwegein. Hij speelt marimba. Egen foto</p>

Een van de deelnemers is de 16-jarige Stije Maurer uit Nieuwegein. Hij speelt marimba. Egen foto

Stije Maurer doet mee aan Prinses Christina Klassiek Concours

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN/REGIO - Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 maart doen er maar liefst 74 jongeren mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours regio Zuid 1. Ondanks corona gaat de klassieke muziekwedstrijd door. Dankzij een speciaal gebouwde digitale infrastructuur kunnen jonge muzikanten een filmpje insturen van hun optreden, waarmee zij kans maken op mooie prijzen. Het publiek kan alle filmpjes gratis bekijken en in de week van 8 maart stemmen voor de publieksprijs.

Deelnemers - onder wie Stije Maurer uit Nieuwegein - zijn tussen de 12 en 19 jaar en afkomstig uit de wijde regio Brabant, Utrecht, Gelderland en zelfs de regio Antwerpen. Van Breda tot Boxmeer, van Utrecht tot Antwerpen. Iedereen die een muziekstuk aardig in de vingers heeft, kan meedoen aan de wedstrijd van het Prinses Christina Concours. Het is de 52ste editie van het concours, dat nu geheel online en coronaproof plaatsvindt. De muzikanten geven elk een optreden van maximaal tien minuten en sturen dit in. De filmpjes worden beoordeeld door een professionele jury en na afloop ontvangen alle deelnemers persoonlijke feedback.

Uitgesprokenheid

Een van de deelnemers is de 16-jarige Stije Maurer. Hij speelt marimba en zegt over zijn instrument: ‘De marimba spreekt mij om verschillende redenen aan. Ten eerste om zijn mooie ronde, diepe en volle klank in het lage register, maar ook juist om zijn helderheid en uitgesprokenheid in het hogere register.’ Over zijn deelname aan het concours zegt Stije: ‘Nu met de Lockdown en de covid-19 pandemie zijn er veel minder concerten en voorspeelmomenten. Ik heb meegedaan om ergens naartoe te kunnen werken. Het is heel fijn om ergens naar toe te kunnen werken en het zo mooi mogen afronden.’ 

Prinses Christina Concours 

Het Prinses Christina Concours is een toonaangevend platform voor muziekeducatie en talentontwikkeling en stimuleert kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Jaarlijks organiseert het Prinses Christina Concours onder andere het klassieke concours, waar landelijk zo’n vierhonderd jongeren aan meedoen. Jonge muzikanten treden op voor jury en publiek, krijgen feedback op hun spel en maken kans op mooie prijzen, zoals concerten met orkesten en masterclasses. In totaal zijn er zes voorronden in verschillende regio’s van het hele land. Alle deelnemers maken kans op een plek in de Nationale Finale, die eind april ook online wordt uitgezonden. Zie voor meer informatie:? www.christinaconcours.nl?

Stemmen

Alle ingestuurde filmpjes zijn in het weekend van 5 tot en met 7 maart direct te zien op de website www.christinaconcours.nl. Iedereen die dat wil kan hier van maandag 8 maart 18.00 uur tot en met vrijdag 12 maart 18.00 uur stemmen op zijn of haar persoonlijke favoriet. De winnaars van dit concours worden bekendgemaakt in een speciale bekendmakingsvideo die wordt uitgezonden op zondag 21 maart.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden