Leden PVN benutten coronastilte goed


<p>Binnen werd door een paar mensen met gouden handjes geschilderd en anderen, met groene vingers, pakten de tuin aan. Eigen foto</p>

Binnen werd door een paar mensen met gouden handjes geschilderd en anderen, met groene vingers, pakten de tuin aan. Eigen foto

Leden PVN benutten coronastilte goed

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Als de Pétanque Vereniging Nieuwegein (PVN) straks van de Overheid het groene licht krijgt om zijn leden weer te laten ‘boulen’, komen die terecht in een accommodatie die door een groep vrijwilligers bijzonder grondig is aangepakt. Niet alleen de binnenruimte kreeg een grote onderhoudsbeurt, ook buiten werd heel veel gedaan.

Dennis Bos is bestuurslid van de SPNN, de Stichting Pétanque Nieuwegein Nederland. De Stichting is eigenaar en beheerder van de fraaie accommodatie.

Bos vertelt: “De pétanque-vereniging is de hoofdhuurder, maar er maken ook andere verenigingen gebruik van de ruimte. Er worden hier zowel klaverjas- als bridgeavonden georganiseerd. En op 17 maart kunnen mensen hier hun stem op een politieke partij uitbrengen. Met PVN hebben wij overigens een langdurig contract. Omdat het verenigingsleven vanwege de corona voor een groot deel stil ligt - zo zijn de bar en binnenbanen gesloten - hadden we de tijd en gelegenheid de hele accommodatie eens extra aan te pakken. Een groep vrijwilligers van de club onderhoudt de boel weliswaar al regelmatig, maar omdat er nu wat meer tijd over was, werd besloten alles wat grondiger te doen. Zo werd binnen door een paar mensen met gouden handjes alles geschilderd en pakten anderen - met groene vingers - de tuin aan. In het afgelopen najaar werden nieuwe bomen geplant en nieuwe bloembakken neergezet. Alles is nu weer als om door een ringetje te halen.’’

Eén-tegen-één

Ook al doet Dennis Bos zelf niet aan boulen en weet hij niet al te veel van de vereniging, hij weet wèl te vertellen - dat ondanks de corona - bij goede weersomstandigheden door leden op bepaalde dagen één-tegen-één wordt gespeeld.

Nieuw bestuur

‘’Maar veel leden zijn hier in deze coronaperiode niet te vinden. Zij zijn over het algemeen wat aan de oudere kant, houden zich goed aan de regels van de overheid en komen niet al te veel buiten”, gaat Dennis Bos verder. Hij weet en passant ook te vertellen dat, volgens hem, geen enkel lid als gevolg van de corona heeft bedankt.

De vereniging, die nog niet zo lang geleden een nieuw bestuur koos, waarvan Rob Visser de voorzitter is en Ineke van de Velden de penningmeester, telt ongeveer 125 leden. De meeste leden spelen recreatief. Zo’n vijftig leden nemen deel aan de competitie.

Zesde lustrum

De vereniging, die volgend jaar het zesde lustrum viert, startte in Vreeswijk op het gravel-veldje aan het Helmkruid. PVN hoopt dat weer snel een einde komt aan de coronacrisis en dat het normale verenigingsleven, zoals dat een jaar geleden was, weer kan worden opgepakt. En dan graag met een aantal jongere bouleliefhebbers erbij.

PVN werkt daar overigens zelf hard aan, want vrij regelmatig worden ‘promotiewedstrijden’ voor de jeugd gehouden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden