Geldzorgen? Uw gemeente laat contact met u opnemen


<p>Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) werkt voor inwoners van de gemeenten Lopik, Houten, Nieuwegein en IJsselstein. &nbsp;</p>

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) werkt voor inwoners van de gemeenten Lopik, Houten, Nieuwegein en IJsselstein.  

(Foto:)

Geldzorgen? Uw gemeente laat contact met u opnemen

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Sinds 1 januari van dit jaar is de vernieuwde wet op de gemeentelijke schuldhulpverlening van kracht. Deze wet regelt dat de gemeente signalen krijgt als inwoners hun vaste lasten, zoals zorg, huur, water en gas of elektra, niet meer kunnen betalen. De gemeente is verplicht om alle signalen op te pakken en hulp aan te bieden. Snel ingrijpen kan voorkomen dat geldproblemen jarenlang duren en steeds erger worden.

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) werkt voor inwoners van de gemeenten Lopik, Houten, Nieuwegein en IJsselstein. WIL heeft ervaren, professionele hulpverleners in dienst. Zij ondersteunen mensen die het financieel moeilijk hebben. Dit doet WIL met een uitkering, aanvullende regelingen en advies bij geldproblemen. Ook helpt WIL om schulden te voorkomen of op te lossen.

Geldzorgen? Het kan zijn dat u schriftelijk bericht ontvangt van WIL. Daarnaast wordt in een aantal gevallen telefonisch contact opgenomen. Lukt dit niet, dan gaat WIL soms zelfs langs. WIL ondersteunt en zorgt dat mensen de juiste hulp krijgen. Er wordt extra gelet op gezinnen met kinderen. Er wordt samengewerkt met lokale partijen. De eerste stap naar een oplossing is een afspraak met WIL. Kijk hiervoor op wil-lekstroom.nl/schuldhulpverlening. Bellen naar de klantenservice kan ook; op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via 030 7022 300.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden