Coronavaccinatie door huisartsen in Nieuwegein begint


<p>&nbsp;Ook de belangrijkste organisaties voor huisartsen (de LHV en het NHG) adviseren om de vaccinaties met AstraZeneca voort te zetten.&nbsp;</p>

 Ook de belangrijkste organisaties voor huisartsen (de LHV en het NHG) adviseren om de vaccinaties met AstraZeneca voort te zetten. 

Coronavaccinatie door huisartsen in Nieuwegein begint

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - De huisartsen in Nieuwegein beginnen op donderdag 25 maart met vaccineren tegen Corona. De eerste groep zijn mensen geboren in 1956 en 1957, mensen met het syndroom van Down en mensen met een BMI >40. Later volgen inwoners van 61 en 62 jaar. Zo worden de meest kwetsbare mensen als eerste gevaccineerd.

Alle mensen die in aanmerking komen ontvangen hiervoor een uitnodiging waarop de locatie staat waar gevaccineerd wordt en op welk tijdstip men wordt verwacht; deze momenten zijn niet aanpasbaar.

Efficiënt en veilig

Een groot aantal huisartspraktijken heeft de vaccinatie gezamenlijk georganiseerd, zodat dit efficiënt en veilig kan verlopen met zo min mogelijk verlies van vaccins. In Nieuwegein Noord is dat in Buurtplein Batau en in Nieuwegein Zuid in Buurtplein Doorslag. Daarnaast wordt gevaccineerd door de huisartsen van Zorgplein Zuid, gezondheidscentrum Batau en huisartsenpraktijk Vreeswijk.

Op tijd, niet te vroeg

Het advies van de huisartsen is om vooral op tijd te komen en niet veel te vroeg. Het advies is daarnaast om, als het kan, lopend of op de fiets te komen. Wie met de auto komt, dient de aanwijzingen op te volgen.

In verband met de veiligheidsmaatregelen, om coronabesmettingen te voorkomen, gelden alle coronamaatregelen, zoals het gebruik van een mondkapje en ruim afstand houden. Dit geldt ook voor wie buiten moet wachten. Volg de aanwijzingen op de locaties dan ook op.

Vaccin

Voor de bovengenoemde groep mensen is het AstraZeneca-vaccin gereserveerd door het ministerie van VWS. Dit vaccin is uitgebreid onderzocht en beoordeeld door meerdere onafhankelijke organisaties. Het is veilig en geschikt bevonden. Ook de belangrijkste organisaties voor huisartsen (de LHV en het NHG) adviseren nu om de vaccinaties met dit vaccin voort te zetten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden