<p>De eerste stappen voor het voedselbos zijn al gezet. Met het geld dat binnenkomt via de crowdfunding kunnen weer andere mooie stappen gezet worden. Foto: Kryn Maartens</p>

De eerste stappen voor het voedselbos zijn al gezet. Met het geld dat binnenkomt via de crowdfunding kunnen weer andere mooie stappen gezet worden. Foto: Kryn Maartens

(Foto: )

‘Aanleg van voedselbos is een logische vervolgstap’

  Nieuwsflits

GALECOP - Op het terrein van De Middengaarde wordt, samen met vrijwilligers, een heus voedselbos geplant. Verschillende fruit- en groentesoorten, waar dit jaar al van genoten kan worden, worden geplant. 

Kryn Maartens, eigenaar van De Middengaarde, merkt dat steeds meer mensen zich gaan interesseren voor de natuur. Hierdoor is het idee ontstaan om een voedselbos aan te leggen. “Als je ziet hoe het terrein zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot prachtig natuurgebied, dan is dit een logische vervolgstap”, zegt hij. 

Crowdfunding

Samen met vrijwilligers is een plan opgesteld voor het voedselbos. De eerste planten zitten al in de grond. Maar er is meer nodig. Daarom is er een crowdfunding gestart. Het geld is bedoeld voor grondwerkzaamheden, het aankopen van bomen en planten, het bouwen van bruggen en aanleggen van paden. En er wordt lesmateriaal voor scholen gemaakt. “We hebben het bedrag bijna bij elkaar. Van alle kleine beetjes kunnen we een mooie boom planten.” En als de maatregelen het toelaten, is iedereen welkom om te genieten van al het lekkers uit het voedselbos.

Langskomen of meer informatie? Mail naar info@demiddengaarde.nl
Doneren? Facebook.com/middengaarde

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden