<p>Ook voor de Koninklijke familie verloopt Koningsdag dit jaar opnieuw anders dan gebruikelijk. Foto: RVD</p>

Ook voor de Koninklijke familie verloopt Koningsdag dit jaar opnieuw anders dan gebruikelijk. Foto: RVD

Koningsdag Vreeswijk opnieuw ánders

  Nieuwsflits

VREESWIJK - Koningsdag in Vreeswijk is uitgegroeid tot een groots evenement met ieder jaar ruim 10.000 bezoekers. Met een aantal jaarlijkse vaste elementen, zoals de vrijmarkt en kinderactiviteiten. En dat hoort ook zo… Koningsdag is immers een feest van tradities. Het Coronavirus is ook dit jaar helaas de spelbreker. Wat kunt u dit jaar wel verwachten?

Vlag massaal, met als het even kan een oranje wimpel. Voor kinderen is er van 27 april tot en met 5 mei een ‘Oranje-speurwandeltocht’. Deze is voor kinderen en/of huishoudens met kinderen onder de 13 jaar. Meer informatie wordt via de scholen verstrekt. Flyers worden op diverse plekken opgehangen. Onder de goede oplossingen worden drie prijzen verloot.

Foto Koningsdag 2021

Maak een gekke, leuke of aparte foto van hoe jij deze bijzondere Koningsdag viert. Mail deze voor 2 mei naar koningsdag@vreeswijk.nl . Als je deelneemt, dan ga je akkoord met publicatie van de foto. Drie inzendingen worden beloond met een prijs, te besteden bij Brasserie Het Raadhuis, Knus bij Ann en Broodje Vreeswijk.

Bestel voor 23 april Vreeswijkse puddingbroodjes met oranje poedersuiker; vier stuks voor 8 euro via www.invreeswijk.nl/puddingbroodjes. De puddingbroodjes worden gemaakt en gesponsord door banketbakkerij Tamminga & Verwey. Scouting Vreeswijk bezorgt de broodjes op Koningsdag thuis. Woont u buiten Nieuwegein?Dan kunt u ze afhalen bij het clubhuis. De opbrengst is voor activiteiten in Vreeswijk.

Muziek op Koningsdag hoort erbij. Wat voor een optreden, waar en óf het wel kan, is nog niet duidelijk. Kijk voor informatie op de website www.invreeswijk.nl. En anders hoort u het optreden gewoon op Koningsdag. Of niet...

Versierd

Beide bruggen en de sluiskolk worden met oranje tinten en vlaggetjes versierd. Mocht de horeca met beperkte regels weer open mogen en het is prachtig weer, dan heeft u vanaf de terrassen prachtig zicht op de versierde sluiskolk.

Versier een stukje van uw huis of tuin extra. Versier een boom, struik, heg, raam, deur, of balkon met oranje tinten en vlaggetjes. Of ga volledig uit uw dak.

Kinderactiviteiten

Maak muziek in de tuin of bij je voordeur of op je balkon. Schmink je gezicht. Maak een tekening met stoepkrijt bij je huis.

Kijk voor de laatste stand van zaken op de website www.invreeswijk.nl en open dan de rubriek activiteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden