<p><strong>Vaccineren kan vanaf maandag dichtbij huis: in de Beursfabriek in Nieuwegein.&nbsp;</strong>&nbsp;Foto: RIVM</p>

Vaccineren kan vanaf maandag dichtbij huis: in de Beursfabriek in Nieuwegein.  Foto: RIVM

Een prik halen kan straks dichtbij huis

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Vaccineren kan straks dichtbij huis in de Beursfabriek in Nieuwegein. Op maandag 3 mei opent de GGD regio Utrecht (GGDrU) een vaccinatielocatie in de Beursfabriek in Nieuwegein. Met de opening van deze nieuwe locatie kunnen inwoners uit Nieuwegein en buurgemeenten zich straks dichtbij huis laten vaccineren. Dat is fijn, want vaccineren is de belangrijkste stap om jezelf en uiteindelijk de mensen om je heen te beschermen tegen het coronavirus. 

Wie mag zich laten vaccineren in de Beursfabriek? In de beursfabriek kunnen inwoners van Nieuwegein van zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Ook inwoners van buurgemeenten kunnen gebruik maken van deze vaccinatielocatie. Inwoners krijgen een oproep voor hun vaccinatie van de huisarts of het RIVM. Oproepen worden verzonden volgens de landelijke vaccinatiestrategie. Hierin staat wie wanneer gevaccineerd wordt. In de Beursfabriek zal gestart worden met het Pfizer-vaccin. Wanneer wordt er gevaccineerd in de Beursfabriek? Vanaf de opening op 3 mei zal de locatie zeven dagen per week geopend zijn van 8.00 tot 20.00 uur. De locatie blijft naar verwachting geopend tot eind september 2021. 

Landelijke richtlijnen

De Beursfabriek wordt ingericht volgens landelijke richtlijnen. Zodat het vaccineren geordend, professioneel en coronaproof kan gebeuren. Ook is deze locatie goed bereikbaar en voor langere tijd beschikbaar. De Beursfabriek is goed te bereiken per fiets en openbaar vervoer. Komt u met de auto? Houd dan rekening met een kleine omleiding vanwege wegwerkzaamheden aan de Symfonielaan. Vanaf 10 mei is de Beursfabriek voor automobilisten te bereiken via een kleine omleiding via de Sweelincklaan. We verwachten dat de werkzaamheden ver weken zullen duren. 

Bordjes

De route richting de vaccinatielocatie in de Beursfabriek staat met bordjes duidelijk aangegeven. Voor (brom-)fietsers geldt geen omleiding. De Beursfabriek blijft voor hen via de Symfonielaan bereikbaar. Rondom de Beursfabriek zijn gratis parkeerplekken beschikbaar. Ook wordt een ‘kiss and ride’ locatie ingericht. Op deze plekken kunt u kort parkeren, als u iemand wilt afzetten of ophalen. 

Meer weten? 

Wilt u meer weten over de vaccinatie? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl of bel naar 0800 1351. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden