<p>Oona Abbema (links) en Daphne Wils reizen namens Aquarijn met TeamNL af naar Hongarije om aan het EK schoonspringen mee te doen. Eigen foto</p>

Oona Abbema (links) en Daphne Wils reizen namens Aquarijn met TeamNL af naar Hongarije om aan het EK schoonspringen mee te doen. Eigen foto

Schoonspringers Aquarijn naar EK in Hongarije

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - In de week van maandag 10 tot en met zondag 16 mei worden in de Hongaarse hoofdstad Budapest de Europese kampioenschappen schoonspringen gehouden. Aan het EK wordt onder meer deelgenomen door TeamNL, waarvan twee Aquarijn schoonspringers - Daphne Wils (22) en Oona Abbema (19) - deel uitmaken.

Door Thijs Middelkoop

Nog niet eerder leverde de schoonspringafdeling van Aquarijn twee sporters aan TeamNL. Een unicum dus. In de afgelopen jaren waren Bianca Bán, Ramon de Meijer en Daphne Wils voor Aquarijn op topniveau actief.

Derde EK

Voor Daphne Wils wordt het in Hongarije haar derde EK. Als 8-jarige begon ze bij Angelique en Sabine de Vroome, waarna ze onder leiding van Nancy Roza doorgroeide naar de absolute top bij de jeugd.

Daphne Wils studeert en springt inmiddels voor de universiteit van Hawaii, Amerika. In Nederland traint ze bij senior-bondscoach Edwin Jongejans. Daphne zal op het EK op 11 mei deelnemen op de 1-meter- en op 15 mei op de 3-meterplank. Het Aquarijn sterretje heeft een goede kans om op beide onderdelen een finaleplaats te behalen.

Nog meer talent

Voor Oona Abbema wordt het haar eerste EK. Oona startte haar sportloopbaan bij het turnen. Na verloop van tijd hield ze het turnen voor gezien. Op 16-jarige leeftijd koos ze voor het schoonspringen, waarvoor ze nog meer talent bleek te hebben.

Na een vliegende start, onder leiding van Angelique en Sabine de Vroome, traint ze nu in coronatijd volledig mee bij het TeamNL onder leiding van junior-coach Ramon de Meijer.

Oona neemt op het EK op 11 mei deel op de 1-meterplank. Voor Oona wordt dit EK vooral gezien als een leermoment op weg naar een mooie carrière.

Coach en teammanager

Ramon de Meijer en Nancy Roza, beiden oud-springers van Aquarijn, zullen met de ploeg naar het EK meegaan respectievelijk als coach en als teammanager.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden