<p>De klus moet half juli zijn geklaard. Dan kan er op de vernieuwde baan weer volop worden gesport. Foto: Ron Kruiswijk</p>

De klus moet half juli zijn geklaard. Dan kan er op de vernieuwde baan weer volop worden gesport. Foto: Ron Kruiswijk

Atverni hoopt dat gerenoveerde baan nieuwe leden oplevert

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Sinds half maart zijn er op de atletiekaccommodatie van Atverni volop activiteiten. Er zijn geen wedstrijden, maar werkzaamheden op de baan. Die wordt grondig gerenoveerd. De klus moet half juli zijn geklaard. Dan kan er op de vernieuwde baan weer volop worden gesport.

Door Thijs Middelkoop

De vereniging van voorzitter Ron Kruiswijk hoopt dan weer een flink aantal nieuwe leden te mogen verwelkomen. Ook leden die er vanwege de coronacrisis de brui aan gaven. De nieuwe baan zal overigens niet alleen door de eigen leden worden gebruikt, maar door iedereen in Nieuwegein, zoals scholen en allerlei instellingen die daar behoefte aan hebben. De baan wordt dus in samenwerking met SportId laagdrempelig, voor alle inwoners. 

Verenigingsleven  ligt niet stil

Ook al kan Atverni al geruime tijd niet over de baan beschikken, dat betekent niet dat het verenigingsleven bij de club stil ligt. “Dat hebben wij te danken aan de Utrechtse Atletiekverenigingen en aan de Culemborgse atletiekvereniging Statina. Dankzij die clubs konden de trainingen op de verschillende atletiekbanen worden voortgezet. En natuurlijk vinden wij het ook fantastisch dat we zo goed worden geholpen door de Rugbyclub RCN. Wij mogen twee keer per week van het terrein van die club gebruikmaken. Natuurlijk is het even aanpassen, maar we zijn er wel bijzonder blij mee. Prachtig te zien hoe soepel de samenwerking met alle andere sportverenigingen gaat.”

Afname aantal leden

Volgens Atverni-preses Ron Kruiswijk heeft zijn vereniging, zolang de coronamaatregelen er zijn, te maken met een afname van het aantal leden. “Maar ik denk, dat dat maar van tijdelijke aard is.”’ Bij Atverni is de laatste maanden voldoende gebeurd, dat de aandacht verdient. Een van de opvallendste zaken was het vertrek van wandelsportcoördinator Walter van Dijk. Hij hield het na twintig jaar voor gezien. Zijn taken worden overgenomen door Bronwyn de Bruin, Anneke Aardoom en Henk van Beek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden