<p>Kids-reporter Thomas kwam met een filmploeg naar de school om van de workshop een mooie reportage te maken. Foto: Stichting Robijn</p>

Kids-reporter Thomas kwam met een filmploeg naar de school om van de workshop een mooie reportage te maken. Foto: Stichting Robijn

Muziekworkshop met Jeroen Schipper

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - De vakleerkracht Engels van OBS De Veldrakker, Helen de Lange, schreef haar klas in voor het verjaardagscadeau ‘50 Dagen Muziek’ voor koningin Máxima, dat de organisatie Meer Muziek in de Klas aanbood op haar 50ste verjaardag. En ze wonnen! Hun prijs was een leuke en actieve muziekworkshop van muzikant Jeroen Schipper. En kids-reporter Thomas kwam met een filmploeg naar de school om daar een mooie reportage van te maken. 

“Als ik mijn les koppel aan muziek, zie ik enthousiaste, creatieve leerlingen die spelenderwijs een taal leren”, zegt Helen de Lange.

Blij verrast

De school werd voor de workshop gekoppeld aan muzikant Jeroen Schipper. Hij was blij verrast toen hij zijn tweetalige liedboeken Zinglish in de klas zag staan en de kinderen zijn zelfgeschreven ‘Springtime Song’ al bleken te kennen. Dat was een mooie warming-up voor de percussieworkshop. Er werd met veel plezier geklapt, gestampt en getrommeld op allerlei lichaamsdelen. Na afloop van de workshop vertrouwde Jeroen Schipper de kinderen toe dat hij het best een beetje spannend had gevonden om de workshop aan zoveel jonge leerlingen tegelijk te geven. Maar het ging geweldig. Zelfs het moeilijkste level van zijn percussie-game wisten ze te prima uit te voeren.

Filmpje online

Het filmpje van de workshop en de interviews komt online op de website van Meer Muziek in de Klas.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden