<p>&quot;Eerst maar eens zorgen dat er een nieuw team komt te staan&quot;, zegt Wim Vogelzang, de nieuwe damestrainer van NVC. Eigen foto</p>

"Eerst maar eens zorgen dat er een nieuw team komt te staan", zegt Wim Vogelzang, de nieuwe damestrainer van NVC. Eigen foto

Wim Vogelzang nieuwe trainer volleybaldames NVC

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN – Wim Vogelzang (57) uit Gouda wordt bij de Nieuwegeinse volleybalclub NVC de nieuwe volleybaltrainer. Hij wordt de opvolger van Marco Balk, die de dames het vorig seizoen onder zijn hoede had. Balk gaat zich ontfermen over de jeugd.

Door Thijs Middelkoop

Voor de damesafdeling van NVC is dat niet de enige wijziging. Omdat een aantal dames vertrok moet een geheel nieuw team worden opgebouwd. De groep zal met jeugdig talent moeten worden aangevuld. “Dat is dan ook de reden dat wij het team wat lager zullen laten spelen. Ze gaan of in de derde divisie of in de hoofdklasse uitkomen. Maar wij – bestuur en nieuwe trainer - zullen er alles aan doen, er een goed en vooral leuk seizoen van te maken. Nieuwe meiden zijn daarbij altijd welkom”, aldus bestuurslid Sander Bos.

Gepokt en gemazeld

NVC heeft met Wim Vogelzang iemand in huis gehaald die gepokt en gemazeld is in het volleybalwereldje. Al op zijn elfde begon hij bij het Goudse Jodan Boys tegen het balletje te slaan en na 32 jaar zelf actief te hebben gespeeld, ging hij bij die club als trainer anderen het mooie spelletje leren. Op zijn 35ste werd hij bij andere verenigingen oefenmeester. Zijn laatste club werd Thor Bergambacht. Daar was hij maar liefst acht jaar in dienst. Na veel successen met die club te hebben behaald, vond hij, dat de tijd gekomen was, het eens ergens anders te gaan proberen. En dat werd dus NVC.

Situatie vrijwel hetzelfde

“De situatie bij Thor was eigenlijk zo’n beetje hetzelfde als bij NVC”, zegt Vogelzang. “Wij zijn daar met een aantal speelsters uit de eerste divisie, aangevuld met meiden uit de eerste klasse en promotieklasse, in de tweede divisie gestart. Het jaar daarop werden we overtuigend kampioen in de tweede divisie. Maar we zullen eerst komend seizoen eens kijken wat het wordt. Eerst maar eens zorgen dat er een nieuw team komt te staan. Daarvoor zijn we nog op zoek naar aan aantal speelsters. Speelsters die graag willen trainen en leren en bovendien bereid zijn te investeren in gezelligheid. Als bonussen kunnen we ze een lidmaatschap van De Mix/fitnessNieuwegein aanbieden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden