<p>&nbsp;Alle aandacht is gericht op het rijdend erfgoed, zoals oldtimers ouder dan veertig jaar, trucks, trekkers, motoren en bromfietsen. Foto: Rob Zantinge</p>

 Alle aandacht is gericht op het rijdend erfgoed, zoals oldtimers ouder dan veertig jaar, trucks, trekkers, motoren en bromfietsen. Foto: Rob Zantinge

Authentieke Dag Vreeswijk met volop rijdend erfgoed

  Nieuwsflits

VREESWIJK - De Authentieke Dag Vreeswijk wordt dit jaar gehouden op zaterdag 4 september. Oldtimers en klassiekers tuffen tussen 12.00 en 17.00 uur door Vreeswijk. Alle aandacht is gericht op het rijdend erfgoed, zoals oldtimers ouder dan veertig jaar, trucks, trekkers, motoren en bromfietsen. Natuurlijk is er ook muziek uit die jaren.

De organisatie is bezig met het op poten zetten van de feestelijke, elfde editie. Die vindt plaats in en rond de oude dorpskern van het monumentale Vreeswijk. De dag staat als vanouds in het teken van vele geliefde authentieke oldtimers van vóór 1980. Bezitters van personenauto’s, vrachtauto’s, tractoren, motorfietsen en brommers zijn welkom om hun vervoersmiddel te showen. Ook kunnen zij een mooie route door de omgeving rijden. Daarbij is het extra leuk als de inzittenden in kleding uit de tijd van hun voertuig zijn gehuld.

Routeschild

De deelnemers worden welkom geheten met koffie, tompoes, een routeschild en de routebeschrijving. Aan het einde van de dag ontvangt iedereen bovendien een prachtig aandenken. Er zijn ook, rond de kolk, demonstraties van oude ambachten.

De voertuigen rijden een ruim twee uur durende tourrit, die hen langs de nieuwe Hollandse Waterlinie voert. De start is op de Oude Sluis. Niet tegelijk, gestart, maar één-voor-één. Voor en na de rit staan de voertuigen in de dorpskern van Vreeswijk. Er zijn zo’n 250 oldtimers, wat vrachtwagens, een handjevol fietsen, pakweg twintig motoren en vijftien tractoren.

Static show

Vrachtwagens verzamelen vanaf 9.30 uur op de Handelskade. Vanaf 10.30 uur vertrekken ze over de Koninginnenlaan voor de rit. Na afloop staan ze op de Prins Hendriklaan. De tractoren vertrekken om 10.45 uur vanaf de Oude Sluis en zijn rond 14.30 uur terug. De static show is op de Oude Sluis.

De luxe wagens en motoren vertrekken tussen 10.00 en 11.30 uur vanaf de Oude Sluis. Via de spreekstalmeester rijden ze door de startboog en beginnen aan hun 70 kilometer lange rit. De voertuigen zijn tussen 12.00 en 13.00 uur terug.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden