<p>Op haar 90ste verjaardag werd mevrouw Visser verrast door wethouder Jan Kuiper en de kinderen van het Zakgeldproject.&nbsp;</p>

Op haar 90ste verjaardag werd mevrouw Visser verrast door wethouder Jan Kuiper en de kinderen van het Zakgeldproject. 

(Foto: Naomi Wijling)

90-jarige dame is Zwerf Afval Pakker

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN/MUNTENBUURT - Mevrouw Visser is zeer actief. Eerder vond je haar drie keer per week in de sportschool. “In beweging blijven is heel er belangrijk, daar blijf je fit van”, vertelt ze. Dus toen mevrouw niet meer naar haar sportschool kon gaan, werd ze ZAP-er (Zwerf Afval Pakker). Haar buurvrouw Marijke tipte de gemeente en op haar 90ste verjaardag werd mevrouw Visser verrast door wethouder Jan Kuiper. En door de kinderen van het Zakgeldproject, die voor een middag haar werk overnamen.

Door Naomi Wijling

Mevrouw Visser kwam in een prachtige jurk aangelopen, waarna alle aanwezigen - aangemoedigd door de wethouder - begonnen te zingen. Ze was enorm verrast. Jan Kuiper sprak lovende woorden voor de prestatie van de 90-jarige dame. “Ik vind het echt fantastisch dat mevrouw Visser deze mooie bijdrage levert aan de buurt”, aldus de wethouder. “Ik ben echt ontzettend trots op mevrouw.” Vervolgens nam ze mooie bloemen in ontvangst.

Mevrouw Visser vertelt dat de grote vuilniszak die ze steeds bij zich heeft, vaak binnen een uur al vol zit. Daarom heeft ze vaak nog een extra karretje bij zich. “Ik geniet echt van dit werk”, zegt ze. “Ik kom veel mensen tegen, waar ik een praatje mee maak.”

Buurvrouw Marijke vindt de verrassing geslaagd. “Ze verdient dit gewoon. Ik vind het geweldig dat ze dit doet.” Binnenkort gaan mevrouw Visser en Marijke samen op pad. Ook zij heeft zich bij de gemeente aangemeld als ZAP-er. 

Zakgeldproject

Op deze speciale dag begon ook het Zakgeldproject, een initiatief opgezet door de gemeente Nieuwegein en MOvactor. Kinderen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar doen hier de komende zes weken aan mee. De kinderen leren in deze periode met geld omgaan, sparen en doelen stellen.

De Kinderwerkers gaan, samen met de kinderen, naar verschillende instellingen toe, waaronder de gemeente. Jan Kuiper geeft aan graag ruimte te maken in zijn agenda voor het gesprek. En door te klussen voor de wijk, kunnen ze zakgeld verdienen. En de eerste activiteit was: afval oprapen, wat ze allemaal erg belangrijk vinden. “Je wilt toch in een schone buurt wonen?”g

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden