<p>Wil je het project blijven volgen, kijk dan op www.erebloem.nl en www.facebook.com/pluktuinerebloem. Kijk voor meer informatie over Groen doet Nieuwegein op&nbsp; www.natuurkwartier.nl/doekaarten.</p>

Wil je het project blijven volgen, kijk dan op www.erebloem.nl en www.facebook.com/pluktuinerebloem. Kijk voor meer informatie over Groen doet Nieuwegein op  www.natuurkwartier.nl/doekaarten.

(Foto: )

Nog één keer NLdoet: Groenstrook is nu buurtpluktuin

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Niet ieder kind houd van spruitjes, maar jonge liefhebbers kunnen er uit de buurtpluktuin Erebloem straks ‘gewoon’ van smullen. Buurtbewoners gingen vorig jaar met het idee aan de slag om een stuk groen om te vormen naar pluk- en moestuin. Tijdens NLdoet begon de aanleg van de buurtpluktuin.

De pluktuin is een initiatief van buurtbewoners en veel buurtkinderen doen hieraan mee. Met de hulp van verschillende fondsen, de gemeente Nieuwegein en een aannemer onderging de groenstrook aan de Dotterbloemstraat/Ereprijs een grote metamorfose. De komende tijd wordt er nog veel gewerkt aan de inrichting, maar de veranderingen zijn al duidelijk zichtbaar. Ook Groen doet Nieuwegein Goed heeft de initiatiefnemers ondersteund; zo ontvingen zij tips en handvatten voor het bedenken van een moestuinplan. 

Buitenbaliekist

Daarnaast is er voor de tuin een Buitenbaliekist met verschillende doekaarten voor in de moestuin. Kinderen kunnen hiermee superleuke activiteiten in de tuin of thuis meedoen. Kinderen in de buurt zijn bij de aanleg direct aan de slag gegaan. Ze begonnen met het planten van zelfgekweekte plantjes. Roselinde (8 jaar) hoopt op een zomer met tomaatjes en snackkomkommers, zij vertelt: “Het was super leuk om deze groenteplantjes te planten en ik hoop dat ze hier lekker groot gaan worden ”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden