<p>Met een mooie grote taart werd de 50ste koppeling in Nieuwegein, tussen steungezin Leontine en Bas en vraaggezin Celeste, gevierd.&nbsp;</p>

Met een mooie grote taart werd de 50ste koppeling in Nieuwegein, tussen steungezin Leontine en Bas en vraaggezin Celeste, gevierd. 

(Foto: Naomi Wijling)

Mijlpaal: 50ste koppeling een feit

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Met een mooie grote taart werd de 50ste koppeling in Nieuwegein, tussen steungezin Leontine en Bas en vraaggezin Celeste, gevierd. Atie Wakkee (coördinator van Buurtgezinnen in Nieuwegein), wethouder Jan Kuiper en beleidsmedewerker Grace van der Pas zetten de gezinnen in het zonnetje.

Door Naomi Wijling

“Al ruim drie jaar verbindt Buurtgezinnen mensen die in hun eigen buurt/stad een ander gezin willen helpen. Zo vinden zij elkaar, voeden ze samen op, dat is zinvol en maakt het verschil,” aldus Jan Kuiper en Grace van der Pas. “De koppeling tussen dit steun- en vraaggezin is heel snel tot stand gekomen,” vertelt Atie. Precies een week na haar kennismaking met het nieuwe steungezin Leontine, Bas en hun twee meiden Elsie (18) en Cato (13), ontmoette zij vraagmoeder Celeste en haar dochters en dacht: dit kan een match zijn! “Toen bleek dat dit ook echt een match was, bleek dit mijn 50ste koppeling in Nieuwegein te zijn.” Een mooi resultaat om dit samen te vieren met de buurtgezinnen en de gemeente.

Klein netwerk

De meiden van Celeste (Indy en Nyah beiden 9 jaar) gaan iedere vrijdag naar Leontine en Bas toe. “Ze kijken hier zo naar uit,” vertelt Celeste. “Ik zie mijn meiden groeien en vooral genieten.” Celeste draait in haar eentje haar gezin. Ze staat hierdoor altijd ‘aan’ en een momentje voor haarzelf zit er niet echt in. Haar familie woont niet in de buurt en ze heeft een klein netwerk. “Het gezin van Leontine is echt een uitkomst!” aldus Celeste. De sfeer tussen beiden gezinnen is meer dan goed te noemen. Leontine vertelt: “Het is zo fijn om de meiden hier bij ons thuis te hebben. Samen doen we leuke activiteiten.” Leontine geeft aan dat ze ook heel blij zijn met Atie. “Ze is betrokken en toegewijd.” Op alle fronten is deze 50ste koppeling meer dan fantastisch te noemen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden