Deel 2 'Twee dorpen in oorlogstijd' in de maak


Een tweede druk van het boek is in de maak. Foto: Renée Blom
Een tweede druk van het boek is in de maak. Foto: Renée Blom (Foto: )

Deel 2 'Twee dorpen in oorlogstijd' in de maak

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Een gift van het Comité 4 en 5 mei Nieuwegein maakt het mogelijk dat auteur Renée Blom kon beginnen met het maken van een deel 2 van het succesvolle boek ‘Twee dorpen in oorlogstijd - Herinneringen uit Jutphaas en Vreeswijk’. Elja Schwarz, voorzitter van het comité: “Ook na 75 jaar blijven wij herdenken en vieren. Daarvoor is het belangrijk een goed beeld te hebben van wat zich in Jutphaas en Vreeswijk in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld.”

Het boek, dat begin mei verscheen, loopt heel erg goed en auteur Renée Blom heeft inmiddels een tweede druk besteld. Ook in deel 2 wil Renée zoveel mogelijk persoonlijke verhalen bij elkaar brengen. “Ik dacht dat ik best al veel wist van Nieuwegein, maar dit project heeft me niet alleen verrast, maar eigenlijk ook totaal overdonderd", aldus Renée Blom. "Zoveel verhalen, zoveel daden van verzet, maar ook zoveel verdriet en angst.”

Tijdens het maken van het eerste boek, wisten steeds meer mensen met hun verhalen Renée te vinden. En dat gaat door tot op de dag van vandaag.

Zeker een jaar

“Voor deel 2 neem ik zeker een jaar de tijd”, vertelt Renée. “Deel 1 hebben we in amper 6 maanden gemaakt. Dat is kort als je bedenkt dat we alle teksten en foto’s moesten verzamelen en daarna tot een leesbaar geheel hebben gemaakt. Dat we met veel mensen hebben gesproken en de vormgever er ook nog iets moois van moest maken.”

Oproep 

Woonde u zelf toentertijd in Vreeswijk of Jutphaas of kent of kende u mensen die er woonden en wilt u herinneringen en/of foto’s delen, stuur dan een mail naar Renée Blom via: wo2innieuwegein@gmail.com

Deel 1 is te koop via Renée of bij Bruna Muntplein, The Read Shop Nieuwegein en in de museumwinkel van de Museumwerf.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden