Rabobank helpt Nieuwegeinse verenigingen en stichtingen


Het Wijkplatvorm Vreeswijk uit Nieuwegein is juist een initiatief gestart om de meest kwetsbare groepen in hun omgeving te ondersteunen met warme maaltijden. Eigen foto
Het Wijkplatvorm Vreeswijk uit Nieuwegein is juist een initiatief gestart om de meest kwetsbare groepen in hun omgeving te ondersteunen met warme maaltijden. Eigen foto

Rabobank helpt Nieuwegeinse verenigingen en stichtingen

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Met een totaalbudget van 400.000 euro voor regio Midden-Nederland wil Rabobank als coöperatieve bank lokale verenigingen en stichtingen die klant zijn bij de bank financieel ondersteunen tijdens de Coronacrisis. In Utrecht en Nieuwegein is inmiddels voor ruim 35.000 euro aan ondersteuning toegekend. 

Rients Schuddebeurs, directievoorzitter van Rabobank Utrecht: “Met heel veel waardering zien we hoe verengingsbestuurders en vrijwilligers hun clubs door de crisis proberen te loodsen. Sterker nog soms extra activiteiten organiseren om mensen in nood te helpen. Gelukkig kunnen we een kleine bijdrage leveren aan dit feitelijk onbetaalbare werk.”

Starlight Boulevard

Musicalvereniging Starlight Boulevard moest bijvoorbeeld hun uitvoering door de Corona maatregelen uitstellen. Voorzitter Michiel Min: “De kosten die bij het verplaatsen van onze productie komen kijken zijn voor ons lastig te dekken, maar annuleren zou nog meer kosten. Door de bijdrage van de Rabobank kunnen we zorgen dat de uitvoering alsnog later plaats kan vinden.” 

Straatnieuwsverkopers kunnen hun kranten niet meer op straat verkopen en daarom werkt het Straatnieuws aan een online verdienmodel waar ze ondersteuning voor nodig hebben. Penningmeester van Straatnieuws Utrecht, Geurt van de Wal: “We waren al over digitaliseren na aan het denken, maar de Coronacrisis maakt dit urgent. De opbrengst die voor onze Straatnieuwsverkopers zeer belangrijk is en door de maatregelen is weggevallen.”

Warme maaltijden

Het Wijkplatvorm Vreeswijk uit Nieuwegein is juist een initiatief gestart om de meest kwetsbare groepen in hun omgeving te ondersteunen met warme maaltijden nu het samenkomen in het buurthuis niet kan. Voor de bekostiging daarvan hebben ze een aanvraag gedaan. Voorzitter Piet Daalhof: “Heel fijn dat we een groep kwetsbare bewoners op deze manier kunnen voorzien van een warme maaltijd. Dat wordt enorm gewaardeerd.” 

In de Utrechtse wijken is door Rabobank Utrecht, de Utrechtse Uitdaging en De Vrijwilligerscentrale Utrecht hetzelfde gerealiseerd. Vanuit de keukens van bedrijven worden warme maaltijden geleverd die vervolgens door vrijwilligers bij de mensen tuis wordt gebracht. Inmiddels zijn daar al ruim 1500 maaltijden thuisbezorgd. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden