Sebas Pronk maakt bij MHCN overstap naar de heren


Sebas Pronk maakt bij MHCN overstap naar de heren

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Bij hockeyvereniging MHCN is aan 'stoelendans' gedaan. Daar heeft trainer Sebas Pronk de damesselectie ingeruild voor de selectie van de heren. Sebas Pronk volgt Roeland Valk op, die de heren maar liefst zeven seizoenen onder zijn hoede heeft gehad. De nieuwe damestrainer wordt Alexander Meijer, iemand met een Nieuwegeinse achtergrond, die afkomstig is van Kampong.

Door Thijs Middelkoop

Evenals bij alle andere sportverenigingen had het corona-virus de activiteiten bij MHCN volledig lamgelegd. Maar sinds een paar weken is alles weer voorzichtig gaan draaien. Eerst mocht de hockeyjeugd tot twaalf jaar aangepast gaan trainer en wat later was het de beurt aan de jeugd vanaf twaalf tot en met achttien jaar. En inmiddels hebben ook de senioren de trainingen, natuurlijk ook aangepast, weer hervat. Wedstrijden worden nog niet gespeeld. Dat gebeurt pas 1 september. Dan wordt begonnen met de nieuwe competitie. Voor de hockyers is hetjammer, dat het seizoen 2019-2020 werd afgelast, want beide teams stonden er goed voor. De dames bezetten de zesde plaats met slechts zes punten achterstand op de nummer één en de heren, die op de vijfde plaats stonden, hadden slechts twee punten achterstand op de mogelijke kampioen. Beide teams hadden dus serieuze kampioenskansen.Maar vanaf september dus een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Woningen

De thuisbasis van de Nieuwegeinse hockeyclub is al sinds 40 jaar het sportpark Rijnhuizen. Maar die lokatie is inmiddels voorbestemd om er woningen op te gaan bouwen. MHCN gaat de verenigingsaktiviteiten voortzetten in Nieuwegein zuid, op het sportpark Zandveld/Parkhout, waar ook de beide voetbalclubs SV Geinoord en VSV Vreeswijk zijn gehuisvest. ''Wij vinden het jammer, dat we over een paar jaar Rijnhuizen moeten verlaten. Immers veertig jaar is niet niks. Maar aan de andere kant verheugen we ons op een nieuw complex met verschillende samenwerkingsverbanden van de omliggende clubs. Over hoeveel velden we daar gaan beschikken weet ik nog niet. Maar nu hebben we er drie, dus ik denk, dat we er ook in Vreeswijk drie krijgen'', aldus bestuurslid Nicole Keulen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden