Column Van Galecop tot Lekdijk (216): Coronababy's


Renée Blom, reneeblom1@gmail.com
Renée Blom, reneeblom1@gmail.com

Column Van Galecop tot Lekdijk (216): Coronababy's

  Nieuwsflits

Hallo, hallo, hallo, daar zijn we weer! Na een pauze van vele weken heb ik mijn plekje in de (digitale) krant weer terug. Maar waar te beginnen, want wat is er veel gebeurd. Zowel mondiaal, nationaal, lokaal als op individueel niveau. Laat ik dan ook maar met het laatste beginnen. Ik hoop natuurlijk dat het goed met je gaat, dat het beter met je gaat. Of dat je genoeg steun om je heen hebt om moeilijke tijden door te komen.

Met mij en mijn lief gaat het sinds enkele dagen een stuk beter, nu wij mijn lieve schoonmoeder in het verpleeghuis weer in levende lijve mochten bezoeken. Er zat nog wel een glaswandje tussen, maar dankzij haar enthousiasme gingen we met een uiterst positief gevoel naar huis. Gelukkig, want de afgelopen weken waren erg zwaar. Zeker toen zij in quarantaine moest, omdat ze verdacht werd van corona. Ze begreep er niets van. En terwijl ik haar alleen maar ken als een klein, lief en goedlachs mensje, ook nu ze dementerend is, veranderde ze toen in een bijna kwaadaardig persoontje, dat met haar rollator wanhopig probeerde de deur van haar kamertje open te beuken. Goddank bleek de uitslag na een paar nare dagen negatief en werd ze weer ‘vrijgelaten’. Overigens, hulde aan de zorg hoe ze haar door deze moeilijke tijden heen proberen te helpen.

Lokaal is er ook het nodige gebeurd waarover ik zou kunnen schrijven, zoals over de creativiteit van ondernemers om te voldoen aan de coronaregels, over slagbomen bij tramovergangen, over verdwaalde papiercontainers, de ontwikkelingen rond Parkhout, de mogelijke sloop van woningen in Vreeswijk of over de verschillende ooievaarskoppels en hun jongen, die gracieus rondcirkelen boven onze stad. Zijn zij een voorbode van de geboortegolf, die over zo'n negen maanden wordt verwacht nu we wekenlang thuis hebben gezeten. Of hebben de meeste stelletjes gekozen voor het motto ‘Voor het zingen de kerk uit’, dat sinds kort ook letterlijk enige betekenis heeft gekregen. Voor ons geen van beiden. Wij zijn te oud om nog voor nageslacht te zorgen. En in de kerk komen we ook niet meer.

Renée Blom, reneeblom1@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden