Museum Warsenhoeck is weer open


Het museum houdt zich aan de voorschriften van het RIVM en de spelregels die op het Natuurkwartier gelden. Eigen foto
Het museum houdt zich aan de voorschriften van het RIVM en de spelregels die op het Natuurkwartier gelden. Eigen foto (Foto: )

Museum Warsenhoeck is weer open

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Na maanden dicht te zijn geweest, zijn sinds afgelopen weekend de deuren van Museum Warsenhoeck op zaterdag- en zondagmiddag weer open. Bezoekers zijn weer van harte welkom.

Reserveren is wél nodig en kan via de website www.museumwarsenhoeck.nl. Bezoek is mogelijk in twee tijdsblokken: van 14.15 tot 15.15 uur en tussen 15.30 en 16.30 uur. Per tijdsblok kunnen zes bezoekers worden ontvangen. Er kunnen geen groepsbijeenkomsten worden gereserveerd. Het museum houdt zich aan de voorschriften van het RIVM en de spelregels die op het Natuurkwartier gelden. De toiletten zijn gesloten. Bezoekers dienen het reserveringsformulier mee te nemen naar het museum. Betalen kan alleen met pin.

Kleine aanpassingen

In de exposities zijn enkele kleine aanpassingen gedaan in verband met de Corona-regels. Naast de vaste expositie over de geschiedenis van Nieuwegein, is er de expositie Modellen. Het woord model heeft heel veel betekenissen. Een aantal voorbeelden daarvan is in deze verrassende expositie te zien. 

Tekeningen en etsen

Op de kunstzolder kunnen bezoekers genieten van  de expositie Landschap in Beweging van Christine Boer, met tekeningen en etsen. De foto-expositie heeft Monumenten in Jutphaas en Vreeswijk als thema. 

Het museum (Geinoord 11) grenst aan de kinderboerderij IJsselstee in het Natuurkwartier, waarvoor een eigen toegangsregeling geldt. Op vertoon van het reserveringsformulier kunnen bezoekers rechtstreeks doorlopen naar het museum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden