Voetgangersbrug Fort Jutphaas officieel geopend


De wethouders Jan Kuiper (links) en Hans Adriani met achter hun de aannemer en ontwerper. Foto: Neeltje Kleijn
De wethouders Jan Kuiper (links) en Hans Adriani met achter hun de aannemer en ontwerper. Foto: Neeltje Kleijn

Voetgangersbrug Fort Jutphaas officieel geopend

  Nieuwsflits

JUTPHAAS - De nieuwe voetgangersbrug bij Fort Jutphaas is vrijdag door de wethouders Hans Adriani en Jan Kuiper én aannemer Ben van Hees officieel geopend. Met de voetgangersbrug is het fort, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, nog beter toegankelijk voor inwoners en bezoekers van Nieuwegein.

Tegelijk met de aanleg van de brug, is er ook gewerkt aan een wandelpad vanaf de brug naar het centrale pleintje op het fort. Voetgangersbrug in stijl De voetgangersbrug is ongeveer dertig meter lang en maakt een ‘doelmatige’ oversteek. De ingetogen vormgeving van de brug past binnen de context van de Nieuwe Hollandse Waterline. 

Hekwerk

De brug is toegankelijk via een hekwerk, geheel in de stijl van de brug. De gemeente heeft de ambitie om een Park Rijnhuizen te creëren waar (toekomstige) bewoners en bezoekers kunnen recreëren. Het fort is hier onderdeel van. Met de aanleg van de nieuwe brug kunnen bezoekers aan de noordzijde parkeren en eenvoudig te voet het fort bereiken. De brug en het wandelpad zijn rolstoel-toegankelijk. 

Goede verbinding

Wethouder Hans Adriani, van de gemeente Nieuwegein: “We zijn er trots op, dat Fort Jutphaas binnen onze gemeentegrenzen ligt. Met deze nieuwe brug hebben we een goede verbinding vanaf de noordzijde, waardoor we de weg bij het fort zoveel mogelijk autovrij kunnen houden. Dit past goed bij de ontwikkeling van de wijk Rijnhuizen naar een gemengde leefwijk. Een wijk waar nog wel kantoren zijn, maar waar de nadruk ligt op wonen, leven en recreëren.” 

Aangewezen partij

Aannemer B. van Hees was de aangewezen partij om de brug te maken en te plaatsen. Een prachtige, maar pittige uitdaging. Directeur Ben van Hees: “Voor ons als familiebedrijf was het een mooi en uitdagend werk om vanaf de eerste schets tot en met de uitvoering zo nauw betrokken te zijn."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden