De exposerende kunstenaars zijn Mehdi Heshmat Pour, Emad Al fatly en dochter Meryem. Eigen foto
De exposerende kunstenaars zijn Mehdi Heshmat Pour, Emad Al fatly en dochter Meryem. Eigen foto (Foto: )

Kunstenaars uit Irak en Iran exposeren

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Kunstenaars uit Irak en Iran exposeren in KunstGein Podium (atrium Stadhuis Nieuwegein). In 'kunst, toegang tot de geest' hangen werken van drie kunstenaars bij elkaar. De kunstenaars zijn: Mehdi Heshmat Pour en Emad Al fatly en dochter Meryem. De expositie is te zien tot en met 22 augustus.

Sinds zijn jeugd is tekenen met pen en potlood de hobby van Emad Al fatly. Voor hem voelt een potlood als een zesde vinger. Door zijn studiekeuze (architectuur) heeft hij zijn hobby en passie verder kunnen ontwikkelen.

De tekeningen van Meryem Al fatly zijn gebaseerd op de mysterieuze wereld van onze gedachten en worden surrealistisch weergegeven. Soms is het innerlijke het tegenovergestelde van het oppervlakkige dat we op 't eerste gezicht zien.

Oude meesters

Mehdi Heshmat Pour komt van oorsprong uit Iran. Sinds hij in Nederland woont is hij, naast het tekenen, gaan schilderen. De oude meesters boeien hem. Hij schildert met olieverf, werkt veel met kleuren in verschillende stijlen.

Podium is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Eén van de kunstenaars is altijd aanwezig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden