Het festivalterrein. Bron: Google Earth
Het festivalterrein. Bron: Google Earth (Foto: )

Uniek cultureel festival rond Fort Jutphaas

  Nieuwsflits

JUTPHAAS - Het festivalseizoen lijkt verloren. Corona heeft een dikke streep gezet door bijna alle publieksevenementen. Maar in Nieuwegein gaat het toch gebeuren. Op zondag 30 augustus staat Fort Jutphaas in het teken van Zomer op het fort, een compleet openluchtfestival met muziekoptredens en theatervoorstellingen. 

Het evenement is zo ingericht dat het volledig voldoet aan de veiligheidsnormen in verband met corona. Groepen van ongeveer dertig personen beleven een volledig verzorgde culturele reis van drie uur over het historische terrein, waarbij vier van de acht ‘speelplekken’ worden bezocht voor een optreden van een half uur. Elke groep wordt begeleid door twee vrijwilligers van de organisatie.

Aanpassen

“Corona is er nou eenmaal, dus we moeten ons allemaal aanpassen,” vertelt Riny Kooijman, (Geinbeat). “Wij hebben gekeken naar wat wél kan.” Samen met medebedenker Martin Koot (AkoestiCafé) klopte hij begin juli aan bij de gemeente. Toen ze daar steun vonden en ook Club Rhijnhuizen bereid bleek het evenement te steunen, is in een paar weken tijd het volledige festival uitgewerkt. Riny en Martin zijn vol lof over het team waarmee de voorbereidingen worden gedaan. “Iedereen is toe aan een beetje positiviteit,” verklaart Martin het enthousiasme. “Het is gewoon leuk om zoiets bijzonders met elkaar te organiseren.”

Kaartverkoop

De kaartverkoop is inmiddels begonnen. In verband met corona zijn die uitsluitend in de voorverkoop te verkrijgen. Ook zoekt de organisatie vrijwilligers, die die dag een handje willen helpen. Kaartverkoop/meer informatie: ophetfort.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden