Op de Gemeentewerf kunnen de deelnemers een fietsparcours afleggen en fietsen uitproberen. Eigen foto
Op de Gemeentewerf kunnen de deelnemers een fietsparcours afleggen en fietsen uitproberen. Eigen foto

Fietsdagen voor senioren

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - In Nieuwegein wordt op 3 en 21 september de fietsdag ’met plezier langer samen fietsen’ gehouden. Het is een gezellige, gratis fietsdag vol tips voor langer fietsplezier. De dag staat in het teken van prettiger, veiliger en comfortabeler samen blijven fietsen. De fietsdag is zoveel mogelijk buiten, her wordt rekening gehouden met de anderhalve meter afstand en het aantal deelnemers is beperkt.

’s Ochtends wordt in en rond het Stadshuis samen over fietsen gepraat, worden de deelnemers FietsFit, worden de fietsen gecheckt en wordt de Nieuwe Hollandse Waterlinieroute gefietst, waarbij onderweg handige fietstips worden uitgewisseld. 

Lunchen

’s Middags wordt op de Gemeentewerf gestopt om te lunchen. Daar kunnen de deelnemers een fietsparcours afleggen en fietsen uitproberen voor de fietstocht wordt vervolgd en de in het Staduis wordt afgesloten. 

Route 55

Op 21 september kan het fietsmiddagprogramma ook worden ingewisseld voor deelname aan Route 55 van de Nationale Sportweek. 

Aanmelden

Aanmelden kan via www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsschool/fietsinformatiedagen-voor-senioren/ of via fietsdocent Frans Lueb, tel. 06 422 789 90, email f.lueb@fietsersbond.nl

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de hele fietsdag, maar ook voor alleen het ochtend- of middagprogramma.

De gemeente Nieuwegein biedt u deze fietsdag gratis aan, in samenwerking met de Fietsersbond en Nieuwegein fietst!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden