Gezellig met praten met buurtgenoten onder het genot van koffie of thee bij de Zomer Buurt Babbel. Foto: Hanz Lasthuis
Gezellig met praten met buurtgenoten onder het genot van koffie of thee bij de Zomer Buurt Babbel. Foto: Hanz Lasthuis

Zomer Buurt Babbel op vijftien locaties

  Nieuwsflits

NIEUWEGEIN - Op vijftien locaties door heel Nieuwegein vindt de Zomer Buurt Babbel plaats. Van 23 juli tot en met 28 augustus zijn de buurtverbinders en welzijnscoaches van MOvactor in één van de wijken van Nieuwegein te vinden. Data en wijken staan op www.movactor.nl/buurtverbinders/zomerbuurtbabbel

Door Naomi Wijling

Koffie, thee, stoeltjes en handgel staan klaar. Om half elf komen de eerste bewoners van het Schermerhornpark naar het pleintje. De Zomer Buurt Babbel is begonnen. "Het is een gezellige samenkomst op straat, waar je op veilige afstand een babbel met je buren kunt hebben", vertelt Hanz Lasthuis, buurtverbinder in Nieuwegein Noord. Ook wijkcoördinator Fransje van Beek is enthousiast en babbelt gezellig mee. 

Tweede week

"We staan hier nu voor de tweede week en we merken dat er al meer buren zijn aangeschoven", zegt Fransje. De zelfgebakken cake en koek van de buurtgenoten Marga en Janka vallen goed in de smaak.

Ondersteuning nodig?

Wilt u zelf een buurtbabbel organiseren en heeft u daar wat ondersteuning bij nodig? Neem dan contact op met de buurtverbinders van MOvactor.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden